Új műsor üti ki helyéről a TV2 szappanoperáját

2016. április 24. - Jasinka Ádám

 A TV2 programigazgatója (és a szerkesztők) pontosan nem is tudom, milyen régóta, de azt hiszem, elég hosszú ideje nem nagyon nyúltak érdemben hozzá a főműsoridős kínálathoz. Az igaz ugyan, hogy jöttek új sorozatok, és saját gyártások, de amilyen gyorsan érkeztek, szinte ugyanolyan sebesen vágtattak is el a képernyőről ezek a produkciók. A közel másfél órás Tények, az előtte levő telenovella - vagy ha úgy tetszik, szappan-sáv, illetve a hírműsor utáni napi szappanopera eddig megbonthatatlan egységnek tűnt, hozzon bármilyen számokat is. Most viszont, május 2-tól úgy látszik, mernek váltani, és kicsit átalakítják a TV2 esti kínálatának elejét.

 Nem kell mondanom, hogy ezt milyen jól teszik. Az utóbbi időben ugyanis nem egyszer fordult már elő az, hogy a Duna TV megverte a TV2-t, ráadásul nem is akárhogyan. Igaz, hogy ezeknek a sikereknek a nagy része tavaly nyáron, augusztusban történt, de idén is volt már példa arra, hogy a TV2 bizony a teljes lakosságnál a harmadik helyre szoruljon egy-egy idősávban. Ezért tehát nem meglepő, hogy változtatnak, főleg annak tudatában, hogy a Farm verhető, legalábbis ilyen nézettség mellett egy új műsor akár egy mélyebb ütést is bevihet a tanyasi realitynek.

tv2ujmusorrend1.jpg

 A nagyon sikeres Walker, a texasi kopó+Szeretned kell!+Megtört szívek+Tények kvartett nem oszlik fel, miért is lépnék ezt meg? A TV2 pont a késő délutáni órákban a legsikeresebb és itt nincs is igazán konkurenciája. A főműsoridő azonban már javításra szorul, és rögtön a Tények utáni sávokban újítanak egy kicsit. A Jóban rosszban május 2-tól elkerül eddigi betonbiztos műsorsávjából, a 19:20-as időpontról és a helyét megkapja az új saját gyártású, celebes vetélkedő, a Drágám, add az életed!. Ez egy okos lépésnek tűnik, mivel a hírműsor nézettségét így egy az egyben ki tudják használni, és nem kell eleve hátrányból indulnia az új game-show-nak azért, mert a Jóban rosszban alatt van ideje elkapcsolni a tévézőknek.

 A Drágám, add az életed! koncepciója viszonylag egyszerű; egy héten keresztül ismert párok férfi tagjai versengenek egymással úgy, hogy sorsukról szívük hölgye dönt majd. A humoros ügyességi, vagy igazán embert próbáló feladatokat az a férfi hajtja majd végre, akire kedvese a legnagyobb tétet tette. A hölgyek igyekeznek túllicitálni egymást, már-már teljesíthetetlen feladatok elé állítva párjukat. A külföldi licensz alapján készült műsor így első olvasatra keveréke lehet az Ezek megőrültek!-nek és a Mr. és Mrs.-nek, mindenesetre nem tűnik rossz ötletnek.

 Az jó kérdés, hogy mihez kezd majd az Ábel Anita és Majka vezette saját gyártás a Farmmal, helyt tud-e állni ellene, vagy egyből a földbe döngölik? Nem tartom egyébként elvetemült ötletnek azt, hogy bizony meg tudja majd szorongatni a parasztreality-t a TV2 új napi show-ja, mivel a teljes lakosságban láthatóan csökken(t) a Farm nézettsége. A Jóban rosszban helyzete is felvet néhány kérdést, ugyanis most, hogy 20:35-kor kezdődik majd, megkapja ellenfeléül az Éjjel-nappal Budapestet, ami csak azért rossz hír, mivel amikor egymás ellen vannak adásban, akkor rendszerint egymástól vesznek el nézőket, és többnyire, nagyon többnyire az RTL Klubos sorozat nyeri a csatát.

tv2ujmusrrend2.jpg

 Amit viszont nem értek, hogy a TV2-n miért nincsenek a főműsoridőben sorozatok? Az NCIS 13. évadát és a Lángoló Chicago 3. évadát leszámítva nincs premier széria hétköznap esténkén 18:00 és 00:00 között a TV2 Csoport főadóján, és május 2-tól filmek fogják kitölteni az eddig sorozatos napokat is. Az igaz ugyan, hogy hétvégén délelőtt adásban van az Éjjel-nappal szülők, és hétköznap délután premier telenovellák és török sorozatok szórakoztatják a tévézőket, de a klasszikus krimik, drámák vagy teszem azt sci-fik hiányoznak a TV2 esti programjából.

 A kábeladókon persze megtalálhatóak az újdonságok; a FEM3-on hamarosan finálézik a Halle Berry főszereplésével készült A létezés határa első szezonja, szintén ezen a tévécsatornán látható hétköznap esténként a Mesterszakácsok csatája, melyből már a harmadik évad érkezik, a PRO4-en fut A halál kardja és ide érkezik május 3-tól A túlélés ára (American Odyssey) is, és bár ez sem tűnik sok premiernek, így is több, mint amennyit a TV2-n nézhetnek az ezekre kíváncsiak. Szerintetek bejön a TV2-nek az új műsorrend, az hogy a Tények után nem a Jóban rosszban, hanem egy új, saját gyártás lesz adásban? Verni fogja a Farmot?

További premier infókért kattints ide és böngészd át a Premiernaptárt.

A képek forrása: TV2 és PRO4 Sajtószoba

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása