Hagyjál főzni! - Az RTL nagyon tudja, hogyan kell főzős realityt készíteni

2016. április 05. - Jasinka Ádám

 Az RTL Klubnak már régen is nagyon ment a főzős műsorok gyártása, elég csak a ReceptKlubra gondolni, de azt hiszem tavaly pörgették csak fel igazán a fordulatszámot, amikor a két A konyhafőnök szezon mellé gyártottak egy Junior évadot, idén pedig tavaszra bedobtak a tévés piac mély vizű medencéjébe egy újabb formátumot. A Hagyjál főzni! első adását látva pedig azt hiszem, ki lehet jelenteni, hogy nem tudnak az RTL-nél hibázni, ha gasztro témájú realitykről van szó, ugyanis ez is valami hihetetlenül jól sikerült.

hagyjalfozni1.jpg

 A műsor alapfelállása pofon egyszerű; végy egy a saját konyhájában nagyon rutinosan, profin mozgó és jól főző szülőt, akinek a fejében van minden családi recept, tedd mellé a legtöbbször csak a krumpli megpucolásában segédkező gyermeket, aki nem hogy a kristálycukrot nem tudja megkülönböztetni a sótól, de a lábasok világából sem ismeri a kiutat, majd helyezd őket egy konyhapult mögé, a kiválasztott ételt pedig készíttesd el a stressztől teljesen leblokkoló csemetével, akinek az édesanyja vagy édesapja csak szavakkal, vagy néha be-be rohanva tud csak segíteni neki. Ha viszont ezt megteszi, akkor dupla olyan gyorsan pörög a főzésre szánt idő.

 A Hagyjál főzni! egyik epizódjának forgatására volt szerencsém ellátogatni, és azt kell, hogy mondjam, ez a műsor a felvétel közben is ugyanolyan vicces, mint a tévében nézve, és látva, hogy a sok sziporkából, élcelődésből és konyhai ügyetlenkedésből mennyire sok volt, igazán combos feladat összeállítani ezekből egy epizódot. A premier szerintem kifejezetten jól sikerült, pörgős volt, feszes, nem húzták egy óránál hosszabbra az adásidőt, mint tették azt A konyhafőnöknél, és amiatt, hogy az egész adást kitöltötte a két főzés és a két értékelés, tényleg egy másodpercig nem unatkoztam. Ütemre történtek a dolgok, nem volt felesleges szócséplés, teátrális elvonulás, mély, többször megrágott elemzés, hanem lényegretörően kritizálták az elkészült fogásokat.

hagyjalfozni2.jpg

 A műsor házigazdája Istenes Bence, aki szerintem most van nagyon a helyén, és bár az X-faktorban és a ValóVilágban sem volt rossz, azt hiszem, ennyire jónak talán még egyik műsorában sem éreztem. Nem uralta el az adásidőt, nem akart mindenáron a középpontba kerülni, humoros volt, csipkelődött, próbálta terelgetni a játékosokat, és együtt élt az egész show-val, és egy rossz szót nem tudok rá mondani. Az ételeket A konyhafőnökből megismert Vajda Pierre értékelte, és ellentétben a nagyágyú főzős realitybeli szereplésével, most hogy nem nyomták el, és volt ideje és lehetősége többet is beszélni, róla sem tudnék rosszat mondani.

 A Hagyjál főzni! sikere, és szórakoztató faktora persze a versenyzőkön, és a szülőkön múlik, de az első rész és a látott forgatás alapján a castingra sem lehet sok panaszunk, mert lesznek olyanok, akik nagyon nagy hőfokon égetik majd magukat és saját gyermeküket. A Farm mellett ez a magyar RTL idei tavaszának másik nagy dobása, és ezt ki kellett volna próbálni a főadón, akár csak az első részt leadva az RTL Klubon, mert szerintem sokkal élvezetesebb, mint a tanyasi reality és pont tökéletes esti kikapcsolódás.

A képek forrása: RTLII Sajtóklub, rtl.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása