Itt vannak a Rejtjelek című sorozat magyar hangjai

2016. március 11. - Jasinka Ádám

 A magyar RTL tavaszának egyik nagy sorozatos dobása az amerikai NBC-n tavaly ősszel, azaz a jelenlegi tévés szezonban debütált Blindspot lesz. A Rejtjelek magyar címet kapó széria főszereplője egy olyan nő, akinek testét tetőtől talpig tetoválások borítják, és nem emlékszik sem arra, hogyan kerültek rá a rajzok, sem arra, hogy ki is ő valójában. A sorozat felütése némileg hasonlít a Feketelistáéra, hiszen mind a kettő szériában egy lista, egy szisztéma szerint haladnak a megoldandó bűnesetek között és mindkét produkcióban van egy külsős, civil ember és egy hozzá determinált FBI-ügynök.

rejtjelekszinkron.jpg

 A Rejtjelek két fő alakját Jaimie Alexander és Sullivan Stapleton alakítják, akik habár nem hű, de nagyon ismertek, azért jó pár filmben és sorozatban is láthattuk már őket. A hölgyet például a Thor-filmek Sif-jeként Balogh Anna hangjával, a Veszélyes szerelemben Solecki Jankával, az urat pedig a Válaszcsapásban Pál Andrással, filmekben Simon Kornél, Király Attila és Zöld Csaba hangjával is hallhattuk. A Rejtjelek magyar változatát Kozma Mari rendezi, és szokásához híven nem finomkodott a szereposztásnál, és bár én kimondottan szeretem azt, ha egy szinkronrendező kreatív és mer eltérni a megszokottól, tudom hogy sokakat ez zavarni szokott.

 A két főszereplőt, Jane Doe-t, az amnéziás, tetovált nőt, és Kurt Wellert, az FBI-ügynököt Kéri Kitty és Kálid Artúr fogják szinkronizálni. Az előbbi egy meglepően finom választás, utóbbit pedig elképzelni sem tudom, hogyan fog szólni, de idén leptek már meg olyan párosítással, amire nem is gondoltam volna, erre beleszerettem (lásd Ash vs. Evil Dead). A március 24-én hazánkban is bemutatkozó Rejtjelekben egyébként van pár sorozatveterán színész is; az egyik állandó szereplőt például az a Marianne Jean-Baptiste alakítja, akit láthattunk már a Kemény motorosokban és a Nyomtalanul című krimiben is. Köszönet a stáblistáért az RTL Klubnak!

Rejtjelek (Blindspot)

Sullivan Stapleton (Weller) - Kálid Artúr
Jaimie Alexander (Jane Doe) - Kéri Kitty
Rob Brown (Edgar) - Varga Gábor
Audrey Esparza (Tasha) - Németh Borbála
Ashley Johnson (Patterson) - Kelemen Kata
Ukweli Roach (Dr. Borden) - Juhász Zoltán
Marianne Jean-Baptiste (Bethany) - Kocsis Mariann

Magyar szöveg: Seregi Dávid
Hangmérnök: Hadfi Dezső
Vágó: Kozma Judit
Gyártásvezető: Mázsár Gyula
Szinkronrendező: Kozma Mari
Stúdió: Mikroszinkron

A kép forrása: Cool TV Sajtóklub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása