Ők lesznek A halál kardja című sorozat magyar hangjai

2016. február 25. - Jasinka Ádám

 A TV2 Csoport férfias kábeladóján, a PRO4-en mutatkozik be március 10-én a Kemény motorosok alkotójának legújabb sorozata, amely egy a XIV. században játszódó véres történet eseményeinek kellős közepébe kalauzolja el a nézőit. A halál kardja főszereplője Wilkin Brettle, egy harcos, aki úgy dönt, hogy leteszi kardját, családot alapít és a nyugodt életet választja. A végzetét azonban nem kerülheti el, hiszen az egyre erősödő társadalmi különbségek, a szegény embereket sújtó adók arra sarkallják, hogy társaival ismét fegyvert ragadjon.

ahalalkardjaszinkron.jpg

 A történelmi színezetű dráma főszereplői közt megtaláljuk Lee Jonest, Danny Sapanit (Londoni rémtörténetek), Stephen Moyert (True Blood - Inni és élni hagyni), a sorozat alkotóját, Kurt Suttert és feleségét, az Egy rém rendes család Peggy Bundy-jával világhírűvé váló Katey Sagalt is. Mivel a széria készítőjének előző sorozatában, a Kemény motorosokban is szerepelt a színésznő, így nem igazán volt kérdés, hogy ebben az új produkcióban nem a komika-hangokat, hanem az anyatigris, keményvonalas orgánumot veszik elő. Azaz nem Peggy Bundy (Básti Juli és Kovács Nóra), hanem Gemma Teller (Vándor Éva) fog megelevenedni.

 A sorozat magyar változatát Kertész Andrea rendezi, és mondhatni állandó munkatársaival dolgozik ezen a szinkronon is, ugyanis hasonlóan a Da Vinci démonaihoz, vagy tavalyi Empire-höz és Wayward Pines-hoz, most is Vajda Evelin a dramaturg és Schupkégel Sándor a hangmérnök. Az pedig csak külön pikentériát ad ehhez a szinkronhoz, hogy ha jók az információim, akkor Kurt Sutter előző szériája, a Kemény motorosok magyar változatát is Kertész Andrea rendezte. Ez pedig azt jelenti, hogy a készítő stílusát elég jól ismerő emberhez került A halál kardja. Köszönet a stáblistáért a TV2-nek!

A halál kardja (The Bastad Executioner)

Katey Sagal (Annora) - Vándor Éva
Lee Jones (Wilkin) - Pál András
Danny Sapani (Berber) - Turi Bálint
Kurt Sutter (Ludwig) - Varga Rókus
Stephen Moyer (Milus) - Lux Ádám
Elen Ryhs (Petra) - Bognár Anna
Brían F. O'Byrne (Ventris) - Király Attila
Flora Spencer-Longhurst (Love) - Czető Zsanett
Darren Evans (Ash) - Czető Roland
Sam Spruell (Toran) - Bordás János
Kyle Rees (Calo) - Elek Ferenc
Ifan Huw Dafydd (Jacob) - Kajtár Róbert
Rhys Downing (Aron) - Renátz Zoltán
Martin McCann (Randolph) - Dolmány Attila
Ethan Griffiths (Luca) - Berecz Uwe

Magyar szöveg: Vajda Evelin
Hangmérnök: Schupkégel Sándor
Szinkronrendező: Kertész Andrea
Stúdió: Masterfilm Digital

A leírás forrása: PRO4 Sajtószoba
A kép forrása: collider.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása