Itt vannak a Bakelit című sorozat magyar hangjai

2016. február 19. - Jasinka Ádám

 Az HBO egyik talán legnagyobb idei durranása mindenképpen a Martin Scorsese, Mick Jagger és Terence Winter nevével fémjelzett dráma, amely elkalauzolja a nézőit a '70-es évek kábítószerrel, szexualitással és alkoholszaggal teli zenei világába, a punk, a disco és a hip-hop születésének időszakába. A Bakelit történetének középpontjában egy Richie Finestra nevű sötét múltú és még sötétebb jelenű lemezkiadó áll, aki szinte a semmiből hozta létre a cégét. Az American Century Records csillaga azonban leáldozóban van Richie drog- és alkoholproblémái miatt.

bakelitszinkron.jpg

 A sorozat premierje ugyan már megvolt a hazai HBO-n is, és az első rész az HBO GO-n regisztráció nélkül is megnézhető, de sajnos egyelőre csak felirattal, mivel a magyar szinkronos bemutatkozás feburár 28-án, 21:35-kor lesz. A Bakelit készítői nem ismeretlenek egymásnak, hiszen Scorsese és Winter közösen készítették (legalábbis közösen indították el) a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó című szériát és az a különös helyzet állt elő, hogy ennek a zenei drámának ugyanaz lett a szinkronrendezője, aki a Steve Buscemi főszereplésével készült gengszteres sorozatnak is.

 Az ajánlók alapján volt egy sejtésem, és kiderült, jól tippeltem, ugyanis a Bakelit szinkronját Aprics László rendezi, ennek megfelelően az ő felfedezettjeit bőven megtalálhatjuk ebben a magyar változatban. A főszereplőt, a Bobby Cannavale által játszott Richie Finestrat a többek között a Jo, a profiban és a két rész után a képernyőről levett Szerelemben, háborúban című sorozatban is hallott Pál András szinkronizálja. Ez a Gengszerkorzó ismeretében érdekes választás, mivel abban a rendezésében Aprics László a színészhez Sarádi Zsoltot kérte fel, de látva a két karakter közti differenciát, érthető is a váltás.

 Olivia Wilde magyar hangja Pálmai Anna lesz, Ray Romanot pedig Bede-Fazekas Szabolcs szólaltatja meg magyarul. Azt azért el kell árulnom, hogy pont Bede-Fazekas Szabolcs miatt gondoltam már a promók alapján, hogy ez egy Aprics-szinkron lesz, ugyanis a színészt előszeretettel foglalkoztatja a rendező úr. A stáblistáért köszönet az HBO-nak!

Bakelit (Vinyl)

Bobby Cannavale (Richie) - Pál András
Olivia Wilde (Devon) - Pálmai Anna
Ray Romano (Zak) - Bede-Fazekas Szabolcs
Ato Essandoh (Lester) - Stohl András
Max Cassela (Julie) - Scherer Péter
P.J. Byrne (Scott) - Mészáros Máté
J.C. Mackenzie (Skip) - Schnell Ádám
Brigitte Hjort Sorensen (Ingrid) - Varga Gabriella
Juno Temple (Jamie) - Gáspár Kata
Jack Quaid (Clark) - Fehér Tibor
James Jagger (Kip) - Radnai Márk
Paul-Ben Victor (Maury) - Bognár Zsolt

Magyar szöveg: Vincze Miklós
Hangmérnök: Policza Imre
Vágó: Wünsch Attila
Gyártásvezető: Újréti Zsuzsa
Szinkronrendező: Aprics László
Produkciós vezető: Szép Erzsébet
Stúdió: SDI Media Hungary

A kép forrása: HBO

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása