Minden, amit az Aranyéletről tudni érdemes

2015. november 08. - Jasinka Ádám

 A magyar tévéadók idén meglepően sok új hazai sorozattal örvendeztettek (vagy épp borzasztottak) el minket nézőket és az az érdekes helyzet állt elő, hogy most, 2015 őszének végén több új magyar széria fog bemutatkozni, mint amennyi - szerény számításaim alapján - tavaly egész évben. Az Aranyélet-Válótársak-Csak színház és más semmi hármasból először az HBO saját gyártása debütál, méghozzá a mai napon egy nem is akármilyen levezetéssel a háta mögött, ugyanis tévépremierként érkezik az idei egyik legnagyobb magyar mozis siker, a Liza, a rókatündér.

aranyelet1.jpg

 Az Aranyélet az HBO korábbi saját gyártásaihoz, a Társas játékhoz és a Terápiához hasonlóan szintén egy külföldi formátum adaptálása lesz, azonban azzal a különbséggel, hogy miközben a magyar viszonyokhoz, valósághoz igazították az Aranyélet történetét és a figuráit, sikerült egy olyan egyedi ízű sztorit létrehozniuk az íróknak, amely nem a másolata lett az eredeti verziónak. Így az alapot adó finn sorozat egyfajta ugródeszkaként szolgált a magyar készítők számára.

aranyelet3.jpg

 A történet középpontjában a Miklósi család áll, melyben a családfő nem a legszokványosabb és nem is a legtisztességesebb módon próbálja fenntartani a már megszokott luxus életvitelt. Az egyik nap azonban telefonhívást kap; az édesapja haldoklik, akitől viszont nem tud elbúcsúzni, mivel az apja nem akarja őt látni. A családfő (Thuróczy Szabolcs) emiatt dönt úgy, hogy fölhagy piszkos és csalásokkal tarkított ügyleteivel és tisztességes útra tér, ezt azonban sem a luxushoz szokott felesége Janka (Ónodi Eszter), sem pedig az ezekben az ügyletekben neki segítő Endre (Anger Zsolt) nem szeretné hagyni. A családfő elhatározása megtöri a békés idillt, a gyerekek (Döbrösi Laura és Olasz Renátó) kifordulnak önmagukból és szép lassan tényleg minden a feje tetejére áll.

aranyelet2.jpg

 Az HBO nem bízott semmit a véletlenre, a készítők és a színészek között is elismert, tapasztalt embereket találunk, a reklámkampányt pedig nagyon okosan, fokozatosan építették fel nyár eleje óta. Az óriásplakátok és ajánlók mellett folyamatosan nézhettünk werkfotókat és videókat, olvashattunk beszámolókat a forgatásról, interjúkat a készítőkkel és a vállalkozó kedvűek Budapesten egy aranyéletes szabadulószobát is kipróbálhattak.

 A krimi és thriller elemekkel, valamint társadalomkritikával fűszerezett sorozat premierje tehát ma este 8-kor lesz az HBO-n és aki valamiért lemaradna a bemutatóról és felvenni sem tudná, az az HBO GO-n regisztráció nélkül megnézheti az első részt, akinek pedig van felhasználói fiókja a tévéadó streamoldalán, az a sorozat első három epizódját is megnézheti, ha nem bírja kivárni, hogy adásba kerüljenek. Az Aranyélet szezonzáró két részét a durva tartalom miatt nem 20:00-kor, hanem 22:00-kor vetítik majd.

Aranyélet

Szereplők: Ónodi Eszter, Thuróczy Szabolcs, Döbrösi Laura, Olasz Renátó, Anger Zsolt, Lengyel Tamás, Mészáros Béla, Kovács Lehel
Rendezők: Dyga Zsombor, Mátyássy Áron
Írók: Zomborácz Virág, Tasnádi István, Bárány Márton
Epizódszám: 8

A képek forrása: HBO

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása