Tévésorozattal tér vissza az egykori James Bond, Pierce Brosnan

2015. szeptember 14. - Jasinka Ádám

 Az egykoron James Bondot alakító ír színészt nagyrészt romantikus és akciófilmjeiből ismerjük, pedig a pályája elején több sorozatszerepet is elvállalt. Ő volt például a többek között az RTL Klubon is futó Remington Steele című könnyed krimi címszereplője, de a 80 nap alatt a Föld körül is a tévésorozatok kategóriájában tartozik. Az 1990-es évek után azonban nem nagyon vállalt szerepet kisképernyős alkotásban egészen 2011-ig, ugyanis akkor mutatták be a Stephen King azonos című regényéből készült két részes Bag of Bonest.

 A közel négy éve forgatott minisorozatot szerintem meglepő módon eddig még nem mutatták be Magyarországon, októberben viszont az AMC elhozza a magyar nézők képernyőire is.

csontzsak.jpg

 A Csontzsák (Bag of Bones, könyvként Tóparti kísértetek) főszereplője a Tortúrához hasonlóan ismét egy sikeres, termékeny író. Michael Noonan évente megjelentet egy-egy újabb könyvet, amik előkelő helyen is állnak a bestsellerlistákon, ezért anyagilag is szépen gyarapodik. Boldogan él szép feleségével, Jo-val, aki viszont egy fullasztó nyári napon agyvérzésben meghal. Mike ettől összeomlik, képtelen folytatni az írást. Lidérces álmok gyötrik, amelyek mind a tóparti nyaralójukban játszódnak.

 A nyaralójuk a századfordulón egy híres fekete bluesénekesnőé volt, aki annak idején családjával együtt egyik napról a másikra eltűnt. Mike felesége halála után négy évvel átköltözik a nyaralóba, ahol folytatódnak a rémálmok és kísértetek látogatják. A tóparti közösség zárt, az élén pedig egy hatalmaskodó, öreg és beteg milliárdos helyi kiskirály áll. A történet egyszerre rejtélyes, titokzatos és rémisztő, tipikus Stephen King világ.

 A két részes sorozat, sajnos ahogyan a legtöbb King-adaptáció, nem kapott jó sajtóvisszhangot, de mindenki döntse el maga, hogy tetszik-e neki a Csontzsák. A premier október 5-én hajnalban lesz az AMC-n, a csatornától pedig meg is kaptam a magyar változat munkatársainak listáját.

Csontzsák (Bag of Bones)

Pierce Brosnan - Kautzky Armand
Melissa George – Gáspár Kata
Annabeth Gish – Orosz Anna
Anika Noni Rose – Solecki Janka
Deborah Allen – Bókai Mária
Matt Frewer – Fazekas István
Jason Priestley – Bor Zoltán
Peter MacNeill – Várday Zoltán
William Schallert – Szokolay Ottó
David Sheftell – Markovics Tamás
Jefferson Mappin – Garamszegi Gábor
Leslie Carlson – Cs. Németh Lajos
Deborah Grover – Tóth Judit
Julian Richings – Galbenisz Tomasz
Gary Levert – Péter Richárd
Caitlin Carmichael – Gyarmati Laura

Magyar szöveg: Vajda Evelin
Hangmérnök és vágó: Nemes László
Gyártásvezető: Masoll Ildikó
Szinkronrendező Vági Tibor
Stúdió: Masterfilm Digital

Forrás: AMC
A kép forrása: washingtonpost.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása