Kiderült, kik lesznek a TV2 gasztro-vetélkedőjének házigazdái

2015. augusztus 04. - Jasinka Ádám

 Az RTL Klub után a TV2-nél is ráerősítenek az őszi szezonra és mivel hamarosan élesben is bemutatkoznak az eddig csak sajtóközleményként látott formátumok, a tévécsatornák elkezdték reklámozni az új portékáikat. A TV2-n már látható az ősszel új részekkel visszatérő Ezek megőrültek! ajánlója és most leleplezték azt is, hogy a gasztrohullámot meglovagoló műsoruknak, A Milliomos szakácsnak kik lesznek a műsorvezetői.

 Nem szeretném idézni magam, de mikor kiderült, hogy sem az Ezek megőrültek!-ben, sem a megújult Az 50 milliós játszmában nem kap szerepet Rákóczi Feri, én azt pedzegettem, hogy talán ő vezeti majd az új gasztro-vetélkedőt és milyen jól tippeltem, habár nem egyedül, hanem a mostanában a Lidl-reklámokban szereplő, nem mellesleg Michelin-csillagos séffel, Széll Tamással közösen viszi majd a műsort.

amilliomosszakacs.jpg

 A TV2-nél szerintem okosan döntöttek, hogy nem indítanak még egy napi vetélkedőt és A Milliomos szakács csak heti egyszer jelentkezik majd, mert ha jól csinálják, ebből szerintem tényleg kisülhet valami ígéretes és nézett fogás is. Az epizódokban három-három tapasztalt, gyakorlott, a főzés iránt elkötelezett szakács fog megküzdeni az egymillió forintos nyereményért két körben. Az elsőben a hetente változó tematikának megfelelő két fogást kell prezentálniuk, amikhez saját maguknak kell az alapanyagot összegyűjteniük. Aki a leggyorsabban visszaér a teli kosarával a zsűri elé, az megnehezítheti ellenfelei dolgát azzal, hogy megszabja, melyik receptet nem készíthetik el.

 A kész fogásokat Széll Tamás mellett Vrábel Krisztina gasztroblogger és Aczél László étteremkritikus, kreatív szakember véleményezi majd. Az első kör után a leggyengébbnek tartott szakács kiesik és ketten folytatják a versenyt. A második körben villámfeladatokat kapnak, a győztes pedig kiválaszthatja, hogy az előttük levő két, különböző kosár hozzávaló közül melyikből szeretne főzni. A második forduló nyertese kapja az egymillió forintot.

 Az alapkoncepció kicsit hasonlít A konyhafőnökére, de ne legyünk túl szigorúak, nem sok újdonságot lehet mutatni a gasztrorealityk mezőnyében.

Forrás: TV2
A kép forrása: TV2 Sajtószoba

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása