Szürreális szinkronos élmények - Hámori Eszter

2015. július 03. - Jasinka Ádám

 Aki sokat és sokfélét néz szinkronosan, az ha nem is tudatosan, de szerintem valamennyire megjegyez hangpárosokat, összekapcsolja a képernyőn látott színészt az aktuálisan hallott hanggal. Én legalábbis amikor huzamosabb ideig nézek egy sorozatot és meglátom az egyik benne szereplőt akár csak képen, akár egy reklámban, akkor automatikusan a legutóbb megszokott szinkronhangját hallom a fülemben. Azért írtam, hogy a legutóbb megszokottat, mivel ezek a párosítások nálam cserélődni szoktak, azaz hiába hallottam kétszáz részen keresztül egy valakivel az adott színészt, ha után egy másik szerepében huzamosabb ideig már más szinkronizálta, mert ilyenkor az utóbbit fogom hozzá társítani, persze csak akkor, ha néztem mindkét sorozatot.

szurrealszinkron1.png

 Emiatt gyakran előfordulnak szinkron szempontjából érdekes és lehet csak számomra, de szürreális jelenetek. A Wayward Pines egyik mostani epizódját néztem éppen, amikor feltűnt benne egy ismerős színésznő, akit korábban a Cédrusligetben már több részen keresztül egy adott szerepben szoktam meg. A köztévé adta drámában Teryl Rotherynek (jobb oldal) Hámori Eszter (középen) kölcsönözte a hangját, aki most a Wayward Pinesban Shannyn Sossamont (bal oldal) szinkronizálja.

 Önmagában annak, hogy a színészek sorozatból sorozatba vándorolnak, elvállalnak epizód- vagy vendégszerepeket nincs olyan nagy hírértéke, viszont az már igencsak szürreális volt amikor ez a két színésznő nem csak, hogy egy jelenetben szerepelt, de beszélgettek is egymással. Láttam tehát Teryl Rotheryt és hallottam a hozzá legutóbb megszokott hangot, de az most nem az övé, hanem egy másik színésznőé volt.

 Rögtön az első kérdések között az fogalmazódott meg bennem a jelenet nézése közben, hogy vajon Hámori Eszter felismerte-e azt a színésznőt, akit nem is olyan régen, két évadon keresztül szinkronizált és akivel most az egyik új sorozatbeli szereplője beszélget? Igen, tudom hogy ez közel sem olyan, mintha saját magával beszélgetne, de hiába hallottam, hogy nem ő mindkét szereplőnek a magyar hangja, nálam automatikusan összemosódott a két színésznő. Van több ilyen élményem és gyaníthatóan lesz is még.

A képek forrása: mediaklikk.hu, hypable.com, terylrothery.com

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása