Nem készül több rész a legújabb köztévés szitkomból

2015. május 29. - Jasinka Ádám

 A köztévén az elmúlt pár hónapban elég sok saját gyártású sorozatot tűztek képernyőre és sajnos egyik sem volt képes olyan nézettségi eredményekre vagy sajtóvisszhangra, ami bizakodásra adhatna okot a magyar sorozatokért szorítók és kedvelők táborának. A Fapad tavaly év végén, a Kossuthkifli és az Egynyári kaland pedig idén tavasszal debütált a Duna TV képernyőjén. Az utóbbi még jelenleg is adásban van, a folytatása egyelőre azonban erősen kérdőjeles, de úgy néz ki, hogy a három sorozat közül ennek van a legnagyobb esélye a következő évados berendelésre, főleg, hogy az egyiket hivatalosan is befejezték.

fapadkaszahir.jpg

 A fiatalokról szóló Egynyári kaland viszonylag értelmes nézettséget hoz, habár a teljes lakosságban nem áll az élen, de a célközönségnél a köztévé egyik legsikeresebb saját gyártása. A Kossuthkifli hat részben dolgozta fel az azonos című Fehér Béla által írt regényt és ugyan befejezett a történet, de láttunk már példát így is sok esetben a folytatásra, viszont a nézettség és a magas gyártási költség miatt ez szerintem kizárható. Így egy sorozat maradt csak a trióból, amiről nem beszéltünk, mégpedig a Fapad. Azonban a sorozat rajongóinak nincs jó hírem, ugyanis a köztévétől Desmond Wallace blogjának hivatalosan is megerősítették, hogy második évad már nem készül az új, magyar szitkomból.

 Az állás tehát az, hogy a három bemutatott sorozatból kettő kasza (igaz, csak egy hivatalosan, de a másik minisorozat, szóba sem került szerintem a folytatás) és egy kérdőjeles. Nem túl jó eredmény ez na, nem is szépítem, kár érte.

A kép forrása: mediaklikk.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása