Ők lesznek a Harry Bosch - A nyomozó című sorozat magyar hangjai

2015. május 27. - Jasinka Ádám

 A FOX egy különleges premiert fog műsorára tűzni június harmadikán, ami nem a bemutatandó sorozat műfaja, hanem eredeti, amerikai gyártója miatt lesz nagyon is érdekes. A Harry Bosch - A nyomozót ugyanis nem egy tévécsatorna készítette, hanem az az Amazon, akit a legtöbben e-könyvek kapcsán ismerhetnek szerintem. A Netflix, a Hulu és az Amazon, csak hogy a három legismertebbet említsem az elmúlt pár évben törtek be a sorozatok piacára elég rendhagyó vetítési modellt alkalmazva. Az online tartalomszolgáltatók nem követik a hagyományos, televíziós sugárzást és már a premier napján a sorozat aktuális évadának összes részét elérhetővé teszik.

boschszink.jpg

 A Harry Bosch - A nyomozó magyar premierje pedig amiatt különleges, hogy eddig egy ilyen, streamszolgáltató által gyártott sorozat sem került még itthon képernyőre. A történet középpontjában a címszereplő, Los Angeles-i gyilkossági nyomozó áll, akinek figuráját Michael Connelly író alkotta meg. A karakter az 1992-es Fekete hang (Black Echo) című regényben szerepelt először. Az első könyv olyan sikeres lett, hogy évről évre egy újabb kötettel bővült a mára már 19 részes regénysorozat. Az író pedig nem tétlenkedik, ugyanis idén ősszel érkezik a legújabb történet.

 A sorozat tíz epizódos első évadát három Bosch-regény (City of Bones, Echo Park, The Concrete Blonde) inspirálta. A főszereplőt Titus Welliver alakítja, akit többek között A férjem védelmében és a Kemény motorosok című sorozatokból is ismerhetünk. A színész magyar hangja volt már Forgács Gábor, Kárpáti Levente és Jakab Csaba is, ebben a sorozatban viszont Rékasi Károly szinkronizálja majd. Ez a választás meglepőnek tűnik, de addig nem érdemes ítélkezni, amíg nem hallottuk, hogyan muzsikál ez a páros. Annak viszont örülök, hogy a Drakula után ismét sorozatban hallhatjuk majd Rékasi Károly orgánumát.

Harry Bosch - A nyomozó (Bosch)

Titus Welliver - Rékasi Károly
Jamie Hector - Szabó Máté
Mimi Rogers - Menszátor Magdolna
Amy Aquino - Andresz Kati

Szinkronrendező: Zákányi Balázs
Stúdió: Masterfilm Digital

Forrás: FOX

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flankerr 2015.05.28. 01:45:40

Titus Welliver-t főleg a Lostból ismerjük :)

Jasinka Ádám 2015.05.28. 08:52:54

@Flankerr: Igen, valóban játszott ott is :). Sok sorozatban játszott, hirtelen nem tudtam az internet segítsége nélkül hozzá egyet sem mondani, de utána beugrott, hogy a Kemény motorosokban és az Érintésben is láttam.
süti beállítások módosítása