Új sorozat és meglepő visszatérők a TV2 Csoport nyári kínálatában

2015. május 19. - Jasinka Ádám

 Az Éden Hotel fináléja után ugyan lesz még egy-két szezonzáró, de összességében kijelenthetjük, hogy a reality végével a TV2 is elköszön a tavaszi struktúrájától. Ez egyfelől jó hír, mivel a tévéadó kifejezetten nem hoz jó nézettséget a főműsoridőben és így lesz lehetőség a megújulásra, másrészt viszont ha félmillióan is, de nézik a jelenlegi műsoraikat és ezekkel a nézőkkel szemben végül is nem fair lépés, hogy lekerülnek a kedvenc tartalmaik a műsorról. Azt viszont be kell látni, hogy országos adótól nem ilyen számokat várnánk el, ezért indokolt is szerintem a frissítés.

doktorrush.jpg

 Az már más kérdés, hogy nem elsősorban ilyen megújulásra gondoltam. A TV2-nél ugyanis azt találták ki, hogy június elsejétől lényegében mindent hagynak ugyanúgy a főadón, ahogy eddig volt, csak az Éden Hotel helyére behozzák a Hal a tortán ismétléseit. Az este kilenc órás sávban nem tudom, ez a műsor hogyan fog muzsikálni, de ha nem hoz sokkal rosszabbul vagy netán ugyanannyi nézőt ér el, mint a reality, akkor olcsón megússzák a dolgot a TV2-nél. Az persze más lapara tartozik, hogy ebben az esetben egy ismételt tartalom hozna ugyanannyi nézőt, mint egy premier. A Kuzey Güney - Tűz és víz, ami pedig a főműsoridő egyik legalacsonyabb számokat produkáló műsora marad a helyén, ami szerintem éppoly meglepő, mint a Hal a tortán újbóli bevetése.

 A késő esti sorozatsáv visszatér (vagy megmarad) és a szokásos krimiket láthatják majd a tévézők azzal a különbséggel, hogy az NCIS szünetre megy és a helyére érkezik egy újabb orvosos dráma. Az NCIS kedvelőinek viszont így is kínálnak alternatívát, mivel hétköznap kora délutánonként, napiban ismétlik majd a tizedik szezont. A Doktor Rush című orvosos dráma a Belső ellenfél felvezetése lesz, ez a párosítás pedig akár jó is lehet, de sajnos mind a két sorozatból csak egy évad készült és ritka, ha ezek a rövid sorozatok nagy nézettséget hoznak. A Doktor Rush főszereplője egy olyan sztárorvos, aki gazdag és híres embereket kezel, viszont nem éppen makulátlan, ugyanis drogfüggő és alvilági kapcsolatai is vannak. A sorozat premierje június negyedikén lesz.

 A TV2-n a sorozatpremier mellett lesz még egy érdekesség, mégpedig a Miss Universe Hungary döntőjének élő közvetítése az Erkel Színházból június hatodikán. Az esemény házigazdái Czippán Anett és Szabó Kimmel Tamás lesznek és ide kattintva olvashattok az idei, magyarországi szépségversenyekről bővebben.

 A főadó mellett kábelen is lesznek változások. A leglátványosabb átalakítást a SuperTV2-n végezték, ami nyárra ismétlőadávó lép elő. A Hal a tortán itt is képernyőre kerül, de nem a főműsoridőben, hanem délután öt órakor. A gasztroműsor után a Veled is megtörténhet című dokureality lesz adásban, amit nagy meglepetésre a Bűnök és szerelmek ismétlése követ majd. Ez volt a TV2 új szappanoperája, de mivel kevesen nézték, ezért levették a műsorról és most nem először tűzik újra képernyőre. A főműsoridő utolsó napi tartalma a Bumm! című vetélkedő ismétlése lesz és összességében nagyon raktár hangulata van ennek a SuperTV2-s, nyári kínálatnak.

A kép forrása: TV2 Sajtószoba

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása