Ők a Nero Wolfe rejtélyei című sorozat magyar hangjai

2015. március 21. - Jasinka Ádám

 A megújult Duna TV egyik újdonsága a Nero Wolfe rejtélyei című olasz krimisorozat, ami az igen előkelő és mostanában az országos tévécsatornák által szokatlanul mellőzött hétvégi, pontosabban szombat esti főműsoridőben került bemutatásra. Az RTL Klub ugyan A szállítóval és a Taxival próbálkozott a Cobra 11 műsorsávjában, de csak a német autópálya-rendőrők képesek tartósan egymillió vagy akár annál is több nézőt a képernyők elé csábítani. A magyar televíziós palettáról azonban továbbra is hiányoznak a szombati sorozatok, főleg az országos adókról, mert kábelen könnyebb példát találni.

nerowolfe.jpg

 A Nero Wolfe rejtélyei azonban nem csak adásnapja, hanem a magyar változata miatt is különleges, ugyanis ha nem tévedek, akkor hosszabb szünet után ebben a sorozatban szinkronizál újra Széles László, akit már az Odaát, Magyarországon legutóbb bemutatott évadában sem hallhattunk. Azt csak mellékesen jegyezném meg, hogy a színész hangja szinte semmit sem változott és ugyanúgy cseng, mint Az elveszett ereklyék fosztogatóiban. A történet főszereplőjét azonban nem ő, hanem Faragó András szólaltatja meg magyarul.

 A sorozat ezen felül is szolgáltat érdekességeket, ugyanis a többi szereplő magyar hangjai között is találunk olyanokat, akiket mostanában nem nagyon hallhattunk vagy csak kisebb szerepekben szinkronizálni, illetve maga a szinkronrendező is meglepetés, de lehet, hogy csak számomra. A Nero Wolfe rejtélyeinek magyar változatát ugyanis Kosztola Tibor készítette, akinek ugyan több sorozat szinkronját is köszönhetjük, de mostanában én nem sokszor hallom az ő nevét a stáblisták végén. A sorozat szinkronhangjait a tovább mögött találjátok.

Nero Wolfe rejtélyei (Nero Wolfe)

Francesco Pannofino - Faragó András
Pietro Sermonti - Széles László
Andy Luotto - Galkó Balázs
Giulia Bevilacqua - Németh Borbála
Marcello Mazzarella - Fazekas István
Michele La Ginestra - Gyurity István
Davide Paganini - Sörös Miklós
További magyar hangok: Molnár Zsuzsa, Zsigmond Tamara, Várday Zoltán, Gáspár Kata, Gacsal Ádám, Andresz Kati, Rátonyi Hajni, Maday Gábor, Kelemen Kata

Magyar szöveg: Tóth Mátyás
Szinkronrendező: Kosztola Tibor
Stúdió: Pannonia Sound System

A kép forrása: mediaklikk.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása