Itt vannak a Piszkos csapat, a Titkok otthona és az Öltések közt az idő című sorozatok magyar hangjai

2015. január 18. - Jasinka Ádám

 Az RTL Klub januárban négy országos premier sorozatot is bemutatott, melyek közül az egyik, ami mellesleg a legelőkelőbb idősávot is kapta (péntek este, a Barátok közt felvezetésével), meg is bukott, míg a másik három lényegesen biztonságosabb helyzetben van, hiszen nem sok, vagy egyáltalán nincs is nézettségbeli elvárás velük szemben. A Furcsa páros (The Good Guys) magyar hangjait itt már olvashattátok, azonban sem a Titkok otthona (The Gates), sem pedig a Piszkos csapat (Breakout Kings) szinkronhangjait nem írtam még meg.

 A Titkok otthona egy tizenhárom részes, misztikus drámasorozat, ami egy furcsa lakónegyed még furcsább lakóiról szól, akik között nem csak hétköznapi, átlag emberek, hanem vámpírok, farkasemberek és boszorkányok is vannak. A sorozat magyar változata meglepően színvonalas lett és abból, hogy tényleg színes a magyar hangok felhozatal én arra gondolok, hogy az RTL Klub-nak ezzel más tervei voltak, mintsem hogy csak késő este, vagy kora hajnalban tűzze képernyőre. Persze nem arra célzok, hogy az RTL Klub-on, főműsoridőben akarták volna leadni, de az egyik kábeladójukon kerülhetett volna előkelő műsorsávba.

 A sorozat szinkronja szerintem jó lett, külön érdekesség, hogy itt is láthatják a nézők Roger C. Cross-t, aki mostanában elég sokszor van Magyarországon képernyőn, hiszen szerepel Az indítékban (két csatornán két szinkronnal is), valamint a Continuum-ban, de mind a három szinkronban más kölcsönzi neki a magyar hangját. Ez persze nem feltétlenül rossz dolog, de ilyenkor mindig érdekes látni, hallani, hogy egyes szinkronrendezők kit tartanak az adott karakterre a legmegfelelőbbnek. Annak viszont örülök, hogy Barabás Kiss Zoltánt egyre több sorozatban hallani. A másik érdekesség, ha persze jól hallottam, az az, hogy mind Peller Anna, mind Peller Mariann szinkronizál a Titkok otthonában. Az ilyen testvéri munkák mindig pikánsak, elég csak a Gyilkos hajszára, Előd Álmos és Előd Botond párosára gondolni.

 A harmadik RTL Klub-os premier a Piszkos csapat volt és a másik két sorozattal ellentétben ez nem volt első évados kasza, bár így is csak két évad készült ebből a börtönös történetből. A sorozat szinkronjáról érdemben nem tudok nyilatkozni, viszont sok benne az olyan szinkronhang, akit vagy akiket mostanában ritkán hallani sorozatokban. A Piszkos csapat egyik érdekessége a harmadik rész volt, amiben A szökés című sorozatra utaltak nem csak az ikonikus börtönnel, hanem az egyik legkarakteresebb szereplőjével, Zsebessel is. A szinkronban pedig ügyeltek arra, hogy itt is ugyanúgy Bardóczy Attila legyen a színész magyar hangja, mint a legendás sorozatban.

 A premierek tekintetében azonban az M1 sem maradt le a sorban és bemutattak egy új, spanyol drámasorozatot, az Öltések közt az időbent (El tiempo entre costuras). A spanyol polgárháború és a második világháború idejében játszódó történet főszereplője egy fiatal varrónő, akinek fenekestül felfordul a világa, amikor két férfi is belép az életébe a rég nem látott apa mellett. A magyar szinkron szerintem nagyon színvonalas lett. A többi szinkronhangot a tovább mögött találjátok.

Titkok otthona (The Gates)

Frank Grillo - Schnell Ádám
Marisol Nichols - Huszárik Kata
Justin Miles - Szabó Máté
Skyler Samuels - Molnár Ilona
Colton Haynes - Előd Álmos
Luke Mably - Viczián Ottó
Roger C. Cross - Barabás Kiss Zoltán
Brett Cullen - Melis Gábor
Victoria Platt - Kocsis Mariann
Rhona Mitra - Peller Anna
Chandra West - Peller Mariann

Piszkos csapat (Breakout Kings)

Laz Alonso - Barabás Kiss Zoltán
Domenick Lombardozzi - Sótonyi Gábor
Brooke Nevin - Sallai Nóra
Serinda Swan - Kisfalvi Krisztina
Malcolm Goodwin - Baráth Attila
Jimmi Simpson - Szabó Máté

Forrás: Sorozatjunkie

Öltések közt az idő (El tiempo entre costuras)

Adriana Ugarte - Kelemen Kata
Rubén Cortada - Széles Tamás
Francesc Garrido - Fazekas István
Raúl Arévalo - Magyar Bálint
Carlos Olalla - Barbinek Péter
Elvira Minguez - Vándor Éva
Pepa Rus - Kokas Piroska
David Muro - Faragó András
Elena Irureta - Menszátor Magdolna

Tovább magyar hangok: Lipcsey Colini Borbála, Presits Tamás, Karsai István, Boldog Emese, Straub Martin
Magyar szöveg: Csantavéri Júlia
Szinkronrendező: Marton Bernadett
Stúdió: Mafilm Audio

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása