Sztárban sztár - 2x01: Kaméleon előadók

2014. szeptember 10. - wolfclaw

 Sosem gondoltam volna, hogy ennyi kaméleon énekesünk van e kies honban. Mégis tavaly a TV2 bebizonyította, hogy ki tud állítani tizenkét hírességet, akik hajlandóak hülyét csinálni magukból hetente egy verseny keretében, és képesek átvedleni világhírű vagy csak itthoni sztárok hasonmásaivá. Sőt, olyan jól csinálták, hogy a csatorna minden műsorát rommá verte jóformán népszerűségben. Most eltelt egy év, és újra itt a lehetőség némi személyi változásokkal ugyan, de a cél a régi maradt. Szénné röhögtetni a nézőt és ezzel egy kellemes estét adni neki. Mert a Sztárban sztár erről szól. Ez az R(öhej)-faktor!

SztarbanSztar3.png

 Idén annyi változás történt, hogy Fridi helyét átvette a csatorna ásza, továbbá Lakatos Márk átváltozott a tavalyi győztes Bereczki Zoltánná. Tilla kisujjából kirázza a feladatot, szerintem picit unja is a skatulyát már ahogy a fejét elnéztem, de ugyan kit állíthattak volna ki ha nem őt?

 Kezdjük hátulról, azaz az első adás kiesettjével. Völgyi "Romantic" Zsuzsira annyira passzolt Samantha Fox, mint töprepincserre a pitbull mancsára tervezett kutyacipő. Nem tudott szexis lenni, de nagyon próbálta és ezért élete végéig fog még kapni a fejére. Dukai Regina és Bon Jovi közt mondanám, hogy ég és föld a távolság, de inkább a fényévvel kellene jellemeznem. A modell-énekesnőnek semmi köze a rockhoz és ez tökéletesen bebizonyosodott.

 Bár egyesek szerint Keresztes Ildikó nem véletlenül volt három szezonban is mentor, én megmondom nyíltan, a Madonna imitációja annyira idegesített, hogy inkább néztem a konkurenciánál a vámpírlamúrt. Pásztor Anna is körülbelül olyan volt Döglégynek mintha egy iskolai jelmezverseny egyik esélyesét láttam volna nem pedig az Anna and the Barbies frontasszonyát. Koós Réka produkciója volt az ami tökéletesen modellezte azt amiről valójában szól a műsor (tessék visszagörgetni a bevezetőmig). Olyan Vincze Lilla volt, amilyet csak színészként tud az ember, hiába mondja hogy inkább énekesként szereti magát aposztrofálni.

A tovább mögött folytatom az értekezést.

 A fiúkat elnézve mindenki hozta a kötelezőt. Hevesi kitűnő Louis Amstrong volt, igaza van Hajósnak mindenki tudja ezt a hangot tíz másodpercig, de Tamásnak ez sikerült három percig is. Egyetlen problémám, hogy senki sem magyarázta el a sminkeseknek és a stylistoknak, hogy attól még nem lesz Satchmo valakiből, hogy feketére festik és kezébe nyomnak egy trombitát. Nagy Sanyi kicsit túl is játszotta Janicsák Istvánt, de még éppen hogy megállt és lábujjaival görcsösen kapaszkodott a ripacskodás szakadéka előtt. Talán épp a Veresegyházi Asszonykórus jelenlevő tagjai fogták meg. A bugyibacsorgató tekintetű Pál Dénes ByeAlex-e és Kökény Attila Conchita Wurstként unalmasan profi volt, legalább annyira, mint a vékonyabbik Vastag tesó John Lennonként. Talán nem véletlen ültették oda mellé ezt a japán babát. Amíg meg nem mozdult azt hittem, egy robot.

 Két kiváló produkció volt csak az első adásban. Tóth Vera úgy adta elő CeeLo Green Forget you című dalát mintha tényleg az eredeti énekes jött volna el. Rajta még a sminkesek profin és örömmel dolgoztak aztán lassan elfáradtak, de ez érthető, hiszen egy ilyen feladat elveszi az ember munkaidejének/munkakedvének/energiájának a kétharmadát. A másik Sipos Peti volt, aki fantasztikusan hozta a Deák Bill kapitányt. Igaz, hogy ebből él húsz éve, mégis most az egyszer nem kifigurázta a célszemélyt, hanem kellő alázattal ment neki a feladatnak.

SztarbanSztar1.png

 A zsűri szabadjára engedte magát, és kissé unatkozott is mivel Friderikusz nélkül már nem lehet olyan polémiákat felcsipegetni, amiket Majka prezentált a showmannel az első évadban. Persze Tilla is tud bakizni, annak ellenére, hogy nem szakad nyakába annak a terhe, hogy most kivel van pertuban és kit magáz.

 A Sztárban sztár új évada is leginkább arról szól, hogy mi jókat kacarásszunk. Hiába akarják hangsúlyozni, hogy ez egy ilyen országos házibuli, amiben mindenki milyen jól érzi magát, én tudom, hogy valójában ez egy három órás nyílt színen zajló gruppenszex. Először mindenkit megszopatnak a feladattal, majd nosztalgiáznak egy sort, utána szépen benyalnak egymásnak (milyen remek volt a produkció), hogy a végén a négytagú zsűri a főrapper vezetésével jól leba... a versenyzőket (jószívűségből adok hét vagy nyolc pontot, bár nem érdemli meg) és a bentmaradtakkal együtt élvezhessenek. Ezért kár volt elpakolni az útból a Naplót, de ha már így alakult akkor valamelyik adásban exkluzív produkcióként szeretném látni Tvrtkót Surdaként!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása