Eljutottunk oda, hogy esténként megpróbálnak megetetni minket egy gasztroblogger vezetésével. Az RTL Klub készített egy ilyen mindenből egy picit vetélkedőt amiben konyhafőnököt keresnek, mert az csak így megy. Mintha mindenki akkora mesterszakács lenne, hogy másnap a Gundelbe szerződtetik. Megnyerek egy ilyen tévés versenyt és máris Michelin-csillagos éttermet fogok vezetni, nem?
Persze a formátum nem új, hiszen néhány éve a Viasat már megpróbálta. csak az valahogy túl langyosra sikerült. Most viszont egy ízletes fogást tudtak elénk tenni, persze nem tökéletesen. Vegyük először a zsűrit. Az ételkritikus a promóban egy kifinomult, talpig tüchtig úriember volt. Egy új Szinbád. Aztán megjelent egy sótlan (majdnem szótlant írtam bár nem jártam volna messze az igazságtól), enyhén borostás, ingujjas Vajda Pierre. Általában a megszólalásainál még a máj sütésekor kicsapó zsír is nagyobbat durran, de tud olyat is mondani ami úgy odacsap.
Aztán ott van a műsorvezetőnek is beilleszthető gasztroblogger Fördős Zé (nem Zoltán mert az olyan unalmas). Amit Vajda úrból kivettek azt beletették, és szabadjára eresztették. Nem szemétkedik, sőt szinte pátyolgatja a versenyzőket. Tény, hogy nem hivatalos szakács (ahogy én sem vagyok hivatásos médiakritikus) és én a gasztrokibicektől allergiás kiütést kapok... viszont be kell látnom ért hozzá valamennyire és tudja fejből a forgatókönyvet.
A legfontosabb tag a séf, Bernáth József. Ő lenne a magyar Ramsay ebben a felállásban, de a nagy Gordont nem lehet sem helyettesíteni sem pótolni. Nem üvöltözik, nem küld el senkit arra a bizonyos égtájra de a szart sem tolerálja. Azt a nézését imádom amikor a tányér mellé könyököl és rápillant a delikvensre. Neki nem kell elmagyarázni hogyan idegesítsük fel a versenyzőt, a szeme állásával beléjük rakja a parát. Szinte várom, hogy addig hergeli valamelyik séfjelöltet amíg az a fejére nem önti a lábas tartalmát de úgysem merik. Ráadásul ha valamin felhúzza magát egy laza csuklómozdulattal dobja ki a feltálalt kajának a nem tetsző részét. Afrikában éheznek, itt meg a kuka alján egy kamera totálban veszi, ahogy pazarolják a kaját csak mert az olyan drámai.
A helyszín egy raktárépületbe oltott fészer szépen megmunkált galériával, méretes konyhapultokkal, vadonatúj eszközökkel, gyönyörű design minden sarokban, pont ahogy elő van írva. Szinte csak a 100 Folk Celsius hiányzik meg néhány country táncos. A szereplőket olyan sikeresen összeválogatták, hogy mindegyik kirázza a kisujjából a Wellington-bélszínt, de egy rohadt paprikás csirkével nem tudnak mit kezdeni! Már látom magam előtt, ahogy egy párbajban rántást kell készíteni öt perc alatt és feltálalnak valami csiriz szerű képződményt amivel ragasztani lehet, de megenni nem.
Jól kisütötték az RTL-nél, hogy mire éhes a néző. Nem, a receptek abszolút lényegtelenek. Itt csak a feszültség és a karakterek számítanak, és ebben profi ez a műsor. A séf, a kibic és a kritikus harmonikus kombinációban tolják le kanalanként a torkunkon az íz-faktort. Akit meg a kaja érdekel, az nézze reggel Mautner Zsófit.
KoGa 2014.09.10. 12:45:51
Lauraré 2014.09.10. 13:43:51
Az igazi Török Szultán 2014.09.10. 13:44:10
Robin_Good 2014.09.10. 13:53:28
Ezért sem fizetett az RTL?
Amúgy a Viasat-os szerintem jobb volt, pedig ott Gianni-val volt terhelve a műsor. Ez a három alak borzalmas.
Dr Gregory House 2014.09.10. 13:56:56
Wolf Claw 2014.09.10. 14:07:17
baggins21 2014.09.10. 14:24:09
Legalább egy google keresés, hogy báze ez is blog.hu-s emberke és akkor már veszem a fáradtságot, hogy utána nézzek a munkásságának.
nnn120 2014.09.10. 15:06:48
panamcat 2014.09.10. 15:51:32
Krutzifix 2014.09.10. 16:04:55
Attól, hogy én ma a káposztás cvekedlire jalapenot szórtam, majd sajtot reszeltem rá, és sütőben rápirítottam, az még nem lett tökéletes káposztás tészta! De isteni finom, azt meg kell hagyni!
A műsorról nem tudok igazából véleményt mondani, pár kockát láttam, annyi épp elég - gyenge - volt ahhoz, hogy inkább a Maci Lacit nézzem...
élhetetlen 2014.09.10. 16:54:28
Wolf Claw 2014.09.10. 17:19:51
élhetetlen 2014.09.10. 17:58:58
élhetetlen 2014.09.10. 18:06:20
Wolf Claw 2014.09.10. 18:37:21
Adelheid 2014.09.10. 18:39:36
Gordon meg egy zseni, és egyáltalán nem csak üvölteni tud. Ha valaki látta mikor a vak versenyzőnek leírta hogy hogy néz ki a sütije, nem felejti el.
Aki a magyarból egy részt is látott, szeretné elfelejteni.
Ja, és a séf körtés szufléja nem az volt...
élhetetlen 2014.09.10. 19:51:52
2014.09.10. 19:52:04
De a profizmusa mindenen átjön. És az ilyen műsorokban ez a lényeg. Nálunk ez a három ember mindent tud csinálni, csak nem show-műsort, amiért az emberek odafigyelnének a műsorra, mert könnyed, szórakoztató, tanulható és érdemes eltölteni vele az időt. Pedig ez lenne a lényeg.
Fasorban sem vagyunk. Igaz ez nem csupán a gasztronómiára és a televíziózásra értendő.
Wolf Claw 2014.09.10. 20:21:02
élhetetlen 2014.09.10. 20:33:55
baggins21 2014.09.10. 20:46:16
élhetetlen 2014.09.10. 20:52:28
Nem vagy érthető, sem elfogadható.
baggins21 2014.09.10. 20:59:34
Nem, az nem Zé, vedd a fáradtságot, nézd 5mp-ig a videót, meglátod, hogy nem az az arc bámul vissza a monitorodból, aki a tévédből.
Miért baj, hogy borókabogyót tesz a marhahúshoz a videón szereplő srác? Tudom, nem alkotóeleme a hagyományos pörköltnek, ahogy pl az áfonya lekvár sem, de ez csak is azt jelenti, hogy szar lehet? Vagy az a bajod, hogy pörköltnek hívja? Vagy megcsináltad már és rossz lett? Tényleg nem értem.
élhetetlen 2014.09.10. 21:21:42