Virtuózok - a műsor menetrendje

2014. június 28. - Jasinka Ádám

 A múltkor megírtam, hogyan fogja lebonyolítani a köztévé a saját fejlesztésű, komolyzenei tehetségkutatóját és a versenyzők közül hogyan kerül ki a döntő adásra a legjobb korosztályonként. Azonban nem véletlen, hogy az új formátumokról sokszor hallgatnak a csatornák és tényleg csak a premier előtt (vagy még akkor sem) árulják el, miként fog zajlani a műsor. A Virtuózok honlapján viszont meglepődve olvastam, hogy sok mindenen alakítottak a korábbi leíráshoz képest.

 Az egyik meglepetés a zsűri létszámának változtatása volt, ugyanis az eredetileg tervezett négy helyett öt ítész fog a zsűriasztal mögött ülni. Azonban a tehetségkutató lebonyolításában többet módosítottak, s ezért nem is érdemes az eredeti koncepcióval foglalkozni.

 A műsorban három korosztályra bontva versenyeznek a jelentkezők (6-13, 14-19, 20-24, illetve énekeseknél a felső korhatár 28 év), akik külön adásokban mérik össze tehetségüket. A jelentkezők közül egyéni meghallgatások során választják ki azokat, akik bekerülnek a korcsoportra osztott három válogató adásba. Az előre felvett részekben a versenyzők a zsűri előtt adják elő produkciójukat, az ítészek pedig tíz-tíz előadót juttatnak a középdöntőbe. A középdöntőből, amiből szintén három epizód lesz, csoportonként hárman jutnak a döntőbe, ahol a zsűri kiválasztja a korcsoportok győzteseit, akik a fináléban, az élő műsorban már a közönség szavazataiért játszanak.

 A műsornak tehát három győztese lesz, akik a döntőben lemezszerződést és amerikai koncertfellépést (Avery Fisher Hall, Roy Thomson Hall, Kravis Center) nyernek, míg a fináléban csak egy valaki kapja meg a tizenkét millió forintot. A Virtuózok honlapja szerint a gyártó cég a változtatás jogát fenntartja, ezért illik ezt a menetrendet is a helyén kezelni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása