HetiSzinkron - Hírekre hangolva

2014. június 01. - Jasinka Ádám

 A blog ezen rovatában a fontos és érdekes szinkronos híreket fogjuk sorba szedni, hogy legyen miből szemezgetnie a magyar változatok kedvelőinek. Igen, kvázi hírrovatról van szó, de a szinkron felé orientálva. A többi videót a tovább mögött találjátok.

24: Élj egy új napért!

 A FOX mutatta be Magyarországon is a legendás akciósorozat kilencedik évadát, ami a Live Another Day címet kapta. A szokásostól eltérően nem huszonnégy, hanem csak tizenkét epizódos szezont készítenek, s a folytatást a nézettségtől teszik függővé, azaz ha kell ismét lezárják Jack Bauer történetét, ha viszont az kell, akkor folytatni is tudják.

 A magyar változatban figyeltek is, meg nem is a hangokra. A két főszereplő, jobban mondva a bejáratott alap szereplők (Jack, Chloe, Audrey és Heller) megkapták a szokásos magyar hangjukat, míg a legtöbb új szereplőnél volt egy kis változtatás. Sokan olyan színészek, akiket a magyar tévézők már láthattak más sorozatokban és hallhattak egy bizonyos szinkronhanggal. Na, a 24: Élj egy új napért! magyar változata nem nagyon vette figyelembe az előzőleg már használt párosításokat. Hogy ez most rossz-e vagy sem, arról nagyon sokáig lehetne vitatkozni, de akkor sem tisztem egy szinkront minősíteni.

 Az első részt megnézve azt mondom, hogy élvezhető lett a magyar változat, s habár egy-két helyen húztam a számat, megszokható lett a legtöbb párosítás, bár az ajánló, amit úgy néz ki, hogy a sorozattól teljesen külön szinkronizáltak le, egy fokkal jobban sikerült. A videóért köszönet Lengabor-nak.

Szereplők: Kiefer Sutherland (Kőszegi Ákos), Mary Lynn Rajskub (Zsigmond Tamara), Tate Donovan (Fazekas István), Kim Raver (Németh Borbála), Benjamin Bratt (Tokaji Csaba), William Devane (Papp János), Yvonne Strahovski (Spilák Klára), Michelle Fairley (Simorjai Emese), Emily Berrington (Hábermann Lívia), Michael Wincott (Kárpáti Levente), Gbenga Akinnagbe (Zöld Csaba)

Szinkronrendező: Árvay Zsuzsa
Fordító: Jólesz Dávid

Interjú Szabó Mátéval

A SorozatWiki készített interjút az Agymenők, a Dallas, a Totál szívás, az Odaát és megannyi sorozat főszereplőjét szinkronizáló Szabó Mátéval.

Family Guy

A Magyarszinkron.hu ismét montázs videót készített a Family Guy egyik epizódjához, amit megint csak érdemes megnézni, s nem is annyira az animációt, mint inkább a színészeket érdemes figyelni.

Dolmány Attila és Stewie

A külön a színészre kihegyezett videóban sok az ismerős jelenet, de a végéért ezt is érdemes megnézni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása