Szinkronosok a tévében 2x01: Tóth Enikő

2014. május 25. - Jasinka Ádám

 A cikksorozat első tizenhárom részét és benne a tizenhárom kiváló színészt és szinkronhangot itt találjátok. A második évadban pedig nem kisebb neveket és hangokat fogunk megismerni a kisképernyőn játszott szerepei által. Az első részben az egyik személyes kedvencem, Tóth Enikő munkáit nézzük meg.

 Persze, a múltkori, Major Melindás bejegyzésnél már írtam, hogy nem tudnék kiválasztani egy kedvenc női magyar hangot, de tovább megyek, ötöt sem tudnék megnevezni, mert nem tudnám, hogy kit hagyjak ki a felsorolásból. Jó, hangulattól és sorozattól is függ, hogy ki az aktuális kedvenc, de vannak azért olyanok, akik kibérelték az állandó helyüket. Az egyikük pedig Tóth Enikő.

 Nem régen ismertem meg csak a hangját, s ez a Bosszú című sorozatnak köszönhető, ahol szerintem tökéletesen hozza a Madeleine Stowe által megformált szerepet. Nőies, lágy, kegyetlen és tekintélyt parancsoló is egyszerre. A sorozattal nem állok valami jól, tervben van, de csak akkor nézném, ha az előtte levő tucatnyi más tartalmat rendbe szedném, ami ismerve a tévézési szokásaimat nem most lesz. De a színésznő játékát mindenképpen ki kell emelni, bár a többiek se rosszabbak.

 A másik szerepe, ami annyira ugyan nem jelentős, de egyértelműen megmutatta, hogy az ilyen női karakterek és a kifinomultság nagyon is jól áll a hangjához, a Poirot utolsó szezonjában volt, a Herkules munkáiban szinkronizált és meg is nyert magának. De hallhatjuk a Twin Peaks, a Quinn doktornő vagy a Guldenburgok öröksége című sorozatokban, illetve azokban a filmekben, amikben játszik Julia Roberts, mivel ő az állandó magyar hangja.

 A színésznő 1981-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Kállai Ferenc és Szirtes Tamás osztályában, ahol együtt tanult többek között Borbiczki Ferenccel, Szerednyei Bélával és a Barátok Közt-ből is ismert Ábrahám Edittel. Az iskola befejezése óta a Madách Színház tagja. A színház és a szinkron mellett régen tévéfilmekben és tévésorozatokban is játszott, s talán az egyik legismertebb munkája az Öregberényben alakított Dr. Novákné.

SzATTE1.png

A Linda harmadik évadában egy mulatóban táncoló hölgyet, Bettit játszotta.

SzATTE2.png

Az RTL Klub vígjáték sorozatában, a Pasikban Palika szerelmét, Cindy-t formálta meg.

SzATTE3.png

De játszott még a Családi kör, a Nyolc évszak, a Mint oldott kéve, a Liszt Ferenc és a Szájhősök című sorozatokban is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása