A nem túl Nagy Duett

2014. február 11. - wolfclaw

 Harmadszor is elindult az énekesek és énekelni nem tudó celebek vetélkedése, aminek valójában semmi tétje nincs csak a poénkodás, de azt jól tolja. Tíz páros (akiket úgy válogattak össze, hogy garantált legyen a hallójáratok felsértése) nyolc vasárnap este, három bíró.

 Nézzük a harmadik széria indítását és azon gondolkodom, hogy ha ez lett a sok gyakorlás végeredménye talán jobb is, ha a suszterek az adás után visszamennek saját szakmájukba. Mondjuk rögtön a legelején felmerült bennem a kétely. Adva van két színész, közülük az egyik ráadásul az Operettszínházban is ténykedik, de mintha a kézi mikrofon és a koreográfia együtt túl nagy kihívás lenne neki. Azért Dolhai Attilától többet vártam volna, pláne, hogy kolleginája (Pokorny Lia) mint egy megszeppent kislány mozgott a színpadon. Ok, hogy túl sok énekes szerepe nem volt, de úgy tudom a szakmában elvárás, hogy legalább ne kapálni járó, fogatlan vénasszonyként vernyákoljon.

Anagyduett2.jpg

 Joshinak nagy respect amiért bevállalta, de ha tudja, hogy indiai akcentussal beszéli az angolt és mindenáron Beatlest akar énekelni, legalább a Help!-et választaná. Kb. egy percig gondolkodtam rajta, melyik dalt hallom. Csepi persze a helyén volt, mert újra a Neoton Família frontasszonyának érezte magát, aki japóknak tolja a Holnap hajnalig-ot. Amúgy Kasza Tibinek innen üzenem, hogy ha Bharat rocker állat, akkor én koloratúrszoprán :)

 Fekete "betonkockákkal szoktam súlyzózni, és egy étkezésre zabálok ki egy grillcsirkést a vagyonából" Laci nem olyan borzalmas, ha lendületbe jön mint vártam, de azt hiszem, nem mennék el a koncertjére. Nótár Mary sajna minden tekintetben elveszik mellette.

Anagyduett3.jpg

 Cserpes Laura próbálkozik, de neki jobb helye lenne apuci sajtüzemében, ahogy Gesztesi Máté sem tud kilépni Shrek árnyékából. Aretha Franklinból sikerült Erőtlen Franklint csinálni. L.L. Junior nagyon aranyos, fekszik neki a reagge, de nem tud a Sarkára állni és Mrs. Frizbit kivezetni a Hajdúságból. Kárász nem tud ficánkolni, mert partra vetette a Sors, ráadásul nyílt gerincsérvvel nem is lehet ugrálni még akkor se, ha az Oroszlán ugrani készül. Király Viktor teljesen jól kiegészíti Dundikát pardon Majoros Hajnalkát. Majkáné már próbálgatta a szárnyait, de ahogy a szoláriumban odakozmált Dobrády Ákos mondá; egy stúdióban bárki tud jól énekelni. Mondjuk az ózdi hero asszonykájának sincs rossz hangja csak többet kellene engedni neki.

 Hujber Ferinek nem idegen az éneklés, legfeljebb az, hogy egy tizenhét éves csajszit nevezzenek ki mellé mesternek. Ok, hogy Radics Gigi mióta megnyerte az utolsó Megasztárt olyan pátosz övezi mintha Whitney Houston reinkarnációja lenne, de azért mesternek nevezni...khmm...

 A multinacionalitás jegyében összehozott Hien és Cooky páros Valter barátomat idézve "szódával elmegy". Ha a francia a továbbiakban nem fog úgy énekelni, mint akinek a kukiját tapossák még akár jó is lehet. Csisztu Zsuzsinak maximum Sipos Peti lehet a mentsége, több szót nem is érdemel.

 A koreográfusok nem szakították meg magukat a táncok miatt. Néha valami össze-vissza kenguruzás volt, néha meg szimpla diszkó. Semmi olyan "hú ezt lopjuk el szalagavatóra". A stylistok munkáját sem tudom nagyon dicsérni, talán egyedül Majkáné kosztümje illetve Hujber Bruno Marsosítása volt eltalálva. Dolhainak ez a kínai piacos pólója kifejezetten olyan volt mintha Tilla mackónadrágban jelenne meg konferálni.

Anagyduett1.jpg

 A zsűri a szokott formát hozta, vagyis annyira fényesre nyalták mindenki seggét, hogy a légy is elcsúszik rajta. Más dolguk nincs is, mert a pontozásuk annyira szigorú mintha az iskolai tömegverekedést egy ejnye-bejnyével intézné el az igazgató.

 Tudom, ez egy show, aminek a szórakoztatás a lényege és a verseny csak álca, de sajnos szakmai ártalom, hogy ezt is komolyan veszem. Viszont ezt itt most nem szabad. Tessék ellazulni és önfeledten mosolyogni, vigyorogni esetleg röhögni. Arra tökéletes.

8/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása