Frank Darabont sorozatot csinál A ködből

2013. december 01. - Jasinka Ádám

 A Stephen King regények kétség kívül olyan művek, amiket nem egyszerű feladat megfilmesíteni, s sokszor futnak bele a stúdiók vagy gagyi vagy olyan filmbe, ami köszönőviszonyban sincs a regény/novella minőségével. Azonban van egy olyan filmrendező, aki képes a horrorszerző írásait úgy vászonra vinni, hogy ugyanúgy, ha nem jobban borzongjon az ember mint a könyvet olvasva. Frank Darabont rendezte az IMDb-n legmagasabb pontszámot kapó Remény rabjait, a rendkívül drámai és sokkoló Halálsoront és misztikus thrillert, A ködöt.

akod_1.jpg

 Azonban a kisképernyőn se kispályás, mivel ő volt a The Walking Dead első évadának showrunner-e, de amiatt, hogy sokszor beleszóltak a munkájába kilépett a sorozat stábjából. Mondhatni ez után nem igazán televíziózott, de most új sorozattal, a Mob City-vel jelentkezik, ami maffiás, gangszteres, roppant hangulatos dráma az ajánlók alapján.

 A rendező viszont egy új sorozatterven dolgozik a Weinstein filmgyártó céggel karöltve, hiszen utóbbinak az az ötlete támadt, hogy sorozatosítsanak mozifilmeket. Ez ugye nem rossz ötlet, csak legyen jó a végeredmény. Az első film, amiből kisképernyőn változat készül (az MTV-re), a Sikoly, a másik pedig A köd egyelőre kimondott csatorna nélkül. Utóbbit a stúdió Frank Darabont-tal közösen csinálja a tíz részes szériát.

 Stephen King egyébként igen felkapott lett a tévéknél, hiszen az Under The Dome nyári nézettségi sikeres óta folyamatosan jönnak az olyan hírek, hogy ezt a novellát, vagy ezt a regény adaptálja valamelyik csatorna, amit én nem bánok, mivel a kedvenceim között vannak az író művei.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása