Sztárnyaszegettek

2013. október 22. - wolfclaw

 Nem értem, mi történt a TV2-nél. A korábbi programigazgató távozása óta olyan műsorokkal jönnek ki, amikhez képest az Éjjel-Nappal Butapest (nem elírás!) a Mensa HungarIQa pr sorozata! A Sztárban sztár egyetlen nagy hibája, hogy nem egy szilveszter esti program, amit nem veszünk komolyan, hanem több héten át tartó vetélkedő, amit komolyan akarnak venni.

SzSz22.jpg

 Aki még nem ismerte ezt az új ötletet (amit a TV2 szeret sajátjaként aposztrofálni pedig csak reszelt rajta kicsit) annak mogyoróhéjban elmagyarázom. Szereztek egy tucat hazai énekest, akik hajlandóak megfelelő pénzért teljesen hülyét csinálni magukból,és eljátszatják velük, hogy bár magukban is sztárok, de most más sztárokat kell utánozniuk és ez milyen jó buli lesz. Két adás után is el tudom mondani, hogy ez így nem az. A probléma több halmazból áll, de egy ponton metszik egymást. Ez a "senki sincs a helyén" halmaz. Na de nézzük külön-külön.

 Az egyik legnagyobb gond maga a műsorvezető. Friderikusz próbál jópofizni, de láthatóan erőlködik. A zsűriben helyet foglaló Dr. Majoros Péter mélyenszántó elmélkedései,  Lakatos Márk néha túlzásokba eső utalásai szexuális orientációjára, illetve az egyik versenyző Varga Viktor erősen tesztoszterontól bűzlő kiszólásai szinte kikészítik Sándorunkat, aki jól nevelt angolkisasszony módjára csak pliszékesztyűben hajlandó megfogni a brét. Ráadásul már nem tudja követni, kivel milyen nexusban van, így akit fél mondattal korábban még magázott azt lehet, hogy a mondat végére tegezni fogja. Vagy fordítva.

SzSz23.jpg

 A másik halmaz a versenyzők. Bármennyire nem értem a miértet, el kell fogadjam, hogy jóformán csak Bereczki Zoli és Feke Pál tud énekelni a csapatból, pedig utóbbi többször bizonyította ellenkezőjét! Sejtésem sincs, hogy a hangmérnökök a bénák vagy tényleg az énekesek lettek hamisak, de tény hogy a produkciók többsége Zámbó Krisztián Best of lemezére valók lennének vendégművész produkciókként.

SzSz21.jpg

 A harmadik halmaz a zsűri. A már említett Majka, illetve Márk mellett Liptai Claudia és Hajós András ül az ítészek székében. Mondanám, hogy szakmai szemmel nézik a produkciókat, de ezek inkább szimpátiapontozások, amiktől még kevésbé válik hitelessé az egész játék. A művésznő néha még túl is játssza a szerepét.

SzSz24.jpg

 Végül a negyedik halmaz a design. Pont olyan tré, mint amit a műsor megkövetel. A nagyon minimalizmusra törekszik (ennél már csak Fridi ATV-s műsora a minimalistább, mert ott semmi díszlet és az inzertek a tévé hőskorát idézik), amitől aztán végképp nem lesz bulihangulata az embernek. Az már tényleg csak kekeckedés a részemről, hogy a feliratozó kollega nem élete csúcsteljesítményét hozta a második adásban. Konkrétan arra emlékeztetett, amikor Paksi Endre merevrészegen próbálta elénekelni egy debreceni Ossian koncerten az együttes egyik slágerét és ez jött ki belőle: "Repatarurgyán semmit hány, de at ungyán hány!"

 Szóval a Sztárban Sztár kifejezetten egy agysejtpusztításra kifejlesztett csodafegyver. Az év utolsó napjának éjszakáján, amikor már jól bepezsgőzött mindenki kifejezetten szórakoztató lehetne, de így szárazon szinte fogyaszthatatlan.

2/10

Képek: Sztárban Sztár weboldal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása