Pimaszúr ottalszik – 1x01: Korda György és Balázs Klári

2013. október 09. - Jasinka Ádám

 Na, most az van, hogy ez tetszett. A koncepció alapján sejtettem, hogy a kicsit reality-s, kicsit dokumentarista jelleg be fog jönni, de voltak fenntartásaim, részint a műsorban szereplő celebek, részint a műsorvezető miatt. Ugye előbbi kulcsfontosságú, mivel ha érződik az egészen, hogy az aktuális híresség befeszül, görcsösen mozog a kamera előtt és sok mindent megjátszik, akkor bukik az az ötlet, hogy hétköznapi valójában ismerjük meg őket. Az ötletgazda párostól, vagyis az ismertebb tagjától azért tartottam picit, mert nekem néha túl pörgős, túl pimasz, hogy használjam ezt a jelzőt is.

vlcsnap-2013-10-09-16h32m15s242.png

 De pozitívan csalódtam. Az első adás központi figurája, a Korda-házaspár több volt, mint jó választás. Kedvelem őket, úgyhogy kíváncsi is voltam a sajtótól, civilektől elzárt világukra, még ha nem is minden szeletét mutatták be (érthető okokból persze). Az adás résztvevőivel nem is volt probléma, hozták azt, amit tőlük megszokhattunk, s nekem könnyen el is adták a műsort.

 A megvalósítás is tetszett, s attól, hogy két ember az egész stáb valahogy közvetlenebbek voltak a megfigyelt hírességek, nem az jött át a képernyőn, hogy előre megírt elemeket játszanak el, csak azért drámáznak (ha drámáznak), mert ez van a forgatókönyvben és nem azért beszélnek intim dolgokról, hogy rájátszanak az érzelmekre. Persze tévedhetek és lehet valamiféle kis vázlat, terv, ami alapján összeállítják a jeleneteket, bemutatják őket, s ott vannak előre megírva dolgok, de az összkép alapján nem ennek tűnik.

vlcsnap-2013-10-09-16h32m55s135.png

 Az egésznek, mondom, talán amiatt, hogy nincs hatalmas stáb, kellemes hangulata van, s nem úgy néztem végig, hogy mikor lesz verekedés, kiabálás vagy bármi polgárpukkasztó, amin csámcsoghatnak az újságok. Egyszerűen érdekes volt látni az ismert embereket olyan környezetben, amikor nem valamiféle szerepet hoznak manírokkal feldíszítve. A nézettség pedig pazar (50-90 ezer néző a célközönségnél). A Rúzsa Magdis főcímzenért is jár a dicséret.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása