The Big Bang Theory – 7x01-02

2013. szeptember 29. - Jasinka Ádám

 A hatodik évadra jelentem összekapták magukat a készítők és a szezon második traktusában olyan színvonalon pörögtek, mint a széria indulásakor. A megnövekedett létszámú szereplőgárdával jól boldogulnak, s a geek és tudományos humor mérséklésével sikerült megtartani azt az irányt, amit az előző évadban kitűztek. Szerencsénkre ez utóbbi miatt nem vesztette el a báját a The Big Bang Theory és ami fontosabb, nem lett kommersz vígjátéksorozat.

vlcsnap-2013-09-29-10h18m16s176.png

 Karakterfejlődésről nem igen beszélhetünk, mivel a hetedik szezonra kiforrott jegyeket, mozdulatokat látunk és hozzá tipikusnak mondható szófordulatokat hallunk. Ami előnyére vált a sorozatnak az az, hogy a szereplők nagyon jól működnek együtt és külön-külön is. Persze ha azt vesszük, hogy Howard-ra és Sheldon-ra hatással volt a barátnőjük, akkor mondhatjuk, hogy mélyítették a karakterüket, de ezek inkább finomhangolások azért, hogy ne unjunk rájuk, az ismétlődő poénforrásokra.

vlcsnap-2013-09-29-10h17m58s53.png

 Az előző évadban úgy tűnt, hogy a készítők megtaláltál a receptet ahhoz a humorhoz, élvezhetőségi fokhoz, amit bizony mi nézők elvárunk, s kimásztak a negyedik-ötödik évad jelentette árokból. A hetedik szezon dupla részes premierje pedig megmutatta, hogy nem véletlen volt a javulás, és hozták azt, amiért nagyon kedvelem a sorozatot. Kicsit viszont húzom a számat, mert annak ellenére, hogy jól szórakoztam, azt érzem a készítők részéről, hogy túlságosan finomra csiszolták, kidolgozták az alkotóelemeket.

 A dupla premier bejött, nevettem is, pont azt adta, amire vágytam, így nem okozott csalódást. De visszagondolva a két epizód hangulatára azt kell, hogy mondjam, volt valami furcsaság benne, valami amitől az egész futószalagon készült termékre, egy árucikkre hasonlított. Tudom, nem saját szórakoztatásukra gyártják az írók ezeket a részeket, de az se jó, ha csak a határidő, a pénz és a munka hajtja őket, nem pedig élvezetből dolgoznak. Nem mondom, hogy ilyen a The Big Bang Theory, de ilyesmi érzésem volt.

vlcsnap-2013-09-29-13h57m21s179.png

 Elkalandoztam. Az előző évadban kaptunk egy cliffhanger-t, amit le is zártak, picit megkeverte a szálakat, de nagyon nagy befolyása nem volt a szereplők életére. Ennek köszönhetően viszont több Penny-Sheldon interakciót láttunk, ami egész poénosra sikeredett, habár nem alázta meg annyira geek professzorunk pincérnőnket, mint a korábbi szezonokban. Ezen felül láttunk még Amy-Bernadette és Raj-Howard párosításokat, amik jól működtek, igaz belefutottak klisékbe és nekem kínos jelenetekbe, de az összkép kellemes élményt hozott.

vlcsnap-2013-09-29-13h58m57s121.png

Értékelés: A The Big Bang Theory hetedik évada tudta azt a humort, amit a hatodikban megcsillogtattak. Hülye beszólások, fricskák, helyzetkomikumok voltak, élveztem a bejáratott atmoszférát, mert igazából ez egy kimondottan kikapcsoló szitkom. A kicsit átlagosra vett poénokon felül azért jó lenne pár sorozatos, geek-es utalás, és tudományos élcelődés is.

8/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása