Itt az új magyar báb-szitkom

2013. szeptember 09. - Jasinka Ádám

 A köztelevízió az egyik a magyar televíziós piacon, akinek vannak saját gyártású sorozatai. Jó, tudom, a Barátok Közt, a Jóban Rosszban, a Családi Titkok, meg az Éjjel-nappal Budapest is saját gyártás, de lássuk be, nem kimondottan olyan formátumok, mint amiket mi sorozatnak hívunk. Csak a tisztesség kedvéért, az első kettő szappanopera, végeláthatatlan epizódszámmal, míg utóbbi kettő konstruált doku-reality amatőr szereplőkkel. Egyik se azt a rendet követ, amit az amerikai, angol, svéd vagy spanyol sorozatoknál látunk. Egy szó, mint száz, minőségi magyar sorozatot Magyarországon az HBO és az M1 ad.

Loti_es_futi.jpg

 Előbbinél ugye ott van a Társas Játék és a Terápia, míg utóbbinál a Munkaügyek - IrReality Show, amik kiemelkedőek a magyar médiában. A köztelevízió úgy döntött, hogy a gyerekcsatornává avanzsált M2-re is készít egy saját gyártású sorozatot, méghozzá báb-szitkomot. Maga a műfaj, habár keveset hallani róla, nem újdonság. Gondolom sokan ismerik a Teletubbies-t, a brit gyerek szériát, amiben színészek bábfigura-jelmezt öltve hozták a bolondos, színes karaktereket. A magyar műsorban, aminek a címe Lóti és Futi, a két címszereplő mindennapi kalandjait követhetik végig a kicsik.

 Az epizódokban szereplő mesék, történetek olyan dolgokról szólnak majd, mint a cipőfűzés, a csúfolódás, az ovis szerelem, a lámpaláz vagy a hiszti. Ezeket vicces, de a kicsik számára is érthető párbeszédekre fűzik fel, melyekből okulhatnak is a gyerekek. A sorozat írói között találjuk Divinyi Rékát (Barátok Közt, Társas Játék), Huszár Pétert, Kormos Anettet és Szabó Virágot, míg a két főszereplőt Mátyás Zoltán (Lóti) és Érsek-Csanádi Györgyi (Futi) alakítja.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása