Itt vannak az M1 premierjei

2013. augusztus 13. - Jasinka Ádám

 A közszolgálati csatorna a bejelentést még nem tette meg, hogy milyen újdonságokat ad majd a főműsoridőben, de információkat csepegtettek, így képet kaphatunk arról, mivel is készülnek az őszi szezonra. Lesz saját gyártású vetélkedő Gundel Takács Gáborral, várhatóan a két műsor (A következő és a Maradj talpon!) váltásban kerül képernyőre. Ezen felül visszatér harmadik évadával Fábry Sándor esti show-ja, ami továbbra is váltásban lesz képernyőn a humorista páros, Nacsa Olivér és Bagi Iván műsorával. A saját gyártások persze koránt sem ennyiből állnak, mivel folytatja Magyarország bejárását és íztúráját Borbás Marcsi, ahogyan az ő nevéhez fűződő Az ÉletMűvész is új évaddal jelentkezik. A közszolgálati adó egyes számú csatornájának legnézettebb szórakoztató műsora, a Magyarország, szeretlek! is visszatér a képernyőre a pletykák szerint két naposra bővítve. Aki az m1-et a saját gyártású sorozatok miatt is nézi, annak nem kell izgulnia, mivel Anger Zsoltékkal visszatér az átalakított Hacktion, a Hacktion Újratöltve harmadik évada, ahogyan a Munakügyek - IrReality Show is. Ezen felül vélhetőleg újra képernyőn lesz a zenés időutazás, a Legenda is.

 Frissítve: A Borvacsora műsorvezetője Nagy Sándor után Kovács István "Kokó" lesz. (forrás: Desmond Wallace)

 Ami a csatorna külföldi sorozatait illeti országos premierként érkezik az Egyszer volt, hol nem volt és a King második évada. Ezen felül képernyőn van a Gyilkosság, az egyik legnyomasztóbb krimisorozat, valamint vélhetőleg a Párizsi helyszínelőket sem cseréli le a csatorna. A premierek időpontjait a tovább mögött találjátok.

Borvacsora: 2x01 08.17.
Egyszer volt, hol nem volt: 2x01 08.21.
King: 2x01 08.27.
A következő: 1x01 09.02.
Fábry: 3x01 09.12.
Magyarország, szeretlek!: 3x01 09.29.
Hacktion Újratöltve: 3x01 09.30.
Szálka avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán: 2x01 10.03.
Munkaügyek - IrReality Show: 3x01 10.03.
Az ÉletMűvész: 2x01 10.04.
Gasztroangyal: 3x01 10.05.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2013.08.13. 19:52:49

Egy olyan nyomozós sorozat kéne nekik, ami zászlóshajó lehetne. Én örülök neki, hogy adják pl. a Gyilkosságot, de ez rétegsorozat.

A Párizsi helyszínelők elég jól hoz náluk, de 18-49-ben az se került 100e néző felé. Mondanám, hogy talán A célszemély jó lenne az M1-en, de a Viasaton se hozhat túl jó nézettséget.

A saját gyártású műsorok közül pedig illett volna kaszálni párat. Sorozatból kéne még több. Hacktion és Munkaügyek. Ez kevés. Ha a nézettséget nézzük, még kevesebb.

Jön majd persze a Kossuthkifli, de ez csak mini lesz.

Jasinka Ádám 2013.08.13. 20:00:05

A nyomozósok közül szerintem az m1-re a klasszikus krimi való. A Párizsi helyszínelők hangulatban idézi meg őket amellett, hogy helyszínelnek. A Poirot új évadjait le lehetne adni, de több részes, epizodikusnak Murdoch-ot tudnék elképzelni. Korrekt, klasszikus, és jelmezes sorozat. De a Body of Proof, vagy a The Closer is jól jönne nekik stílusilag.

A csilicsáré, helyszínelősök nem illenének hozzájuk. De én is egy procedurális szériában gondolkodnék a helyükben, persze a The Killing dicsérendő. Ahogyan a Sherlock, a Wallander és a Luther is.

A helyükben én angol napot is tartanék, akkor lehetne krimikkel, illetve a Downton Abbey-vel nézőket szerezni. A drámák, főleg a karakteresek jól hoznak.

De Bujtor István filmjei és sorozatai is felvezetésnek jók, mivel a Bosszút is megdobta, plusz ezek nosztalgiának is beférnek.

Saját gyártás persze kellene, én berendelnék a Munkaügyesektől valami, nem kimondottan spin off-ot, de valami hasonló parodisztikus, társadalomkritikás sorozatot. Vagy a Rádiókabarét felvenni és leadni.

Flankerr 2013.08.14. 07:24:43

@SirAdamLacoste: "persze a The Killing dicsérendő. Ahogyan a Sherlock, a Wallander és a Luther is."
Igaz, de sajnos láthatóan az m1 nézőit (nagyon) hidegen hagyták, és/vagy a tartalom/műsorszerkesztés miatt túl későn kerülnek adásba.

"A helyükben én angol napot is tartanék"
Ez jó ötlet, legalább ebben is mások lennének, mint a két nagy, vagy a Cool.

"De Bujtor István filmjei és sorozatai is felvezetésnek jók, mivel a Bosszút is megdobta, plusz ezek nosztalgiának is beférnek."
Oké, hogy ezek korrekt nézettséget hoznak, de a folyamatos ismétlés borzalmas imázsromboló (lásd Cool) hatású, pláne egy m1-nél, ami sok-sok éve kapja meg, gyakran jogosan, hogy csak a múltjából él. Persze kellenek ezek is, az RTL/Cool esetében is látni, hogy a századik ismétlés is lehet sikeres, DE új nézőket, megújulást nem hoznak, és tartós műsorszerkezetet se lehet rájuk alapozni.

"Saját gyártás persze kellene, én berendelnék a Munkaügyesektől valami, nem kimondottan spin off-ot, de valami hasonló parodisztikus, társadalomkritikás sorozatot."
Tökéletes ötlet, különösen a Munkaügyek. És igen, ne spinoffot, hanem újat.

"Vagy a Rádiókabarét felvenni és leadni."
Jajjaj, ez rossz ötlet, bármennyire is imádom évtizedek óta a rádiókabarét. Az más műfaj. Most 2-3 színész áll a kezében papírral, és azt nézzem a tévében?
A kettővel ezelőtti Showder Klubban ott volt az elrettentő példa, a Fényre Sötétedő Kislány jelenet Aradival és Hadházival. Imádom mindkettőt, az FSK-t, de az eredmény borzalmas volt, nem működött a képernyőn.
A Van képünk hozzá már más, az tetszett, kár hogy elkaszálták.
Amit viszont meg lehetne próbálni a Rádiókabaréból: Az Ottfelejtett Mikrofon sorozatot "megfilmesíteni", valódi helyszíneken, rendes ruhákban, stb., akár az eredeti Aradi/VFJ párossal. Vagy a Titkos Életek-et, az is zseniális és képernyő kompatibilis, igényesen megvalósítva.
süti beállítások módosítása