TV2 - Kavarás a négyzeten

2013. augusztus 04. - Jasinka Ádám

 A TV2 szerintem hivatalosan is az a csatorna lett, aki nem törődik a nézőivel és olyan emberekkel dolgoztat, akik nem értenek a munkájukhoz. Igazán nem tudok mást elképzelni, csak azt, hogy valaki suttyomban rakosgatja a műsorokat (beépített ember?), mert szakmáját tanult munkás ilyet csinálna? Jó, kábeltévén lehet nem lenne nagy eresztés, hír, ha a csatorna naponta variálna a műsorrenddel, de egy országos adó esetében ez több, mint kellemetlen, mit kellemetlen? Ciki.

237709-ncis-ncis.jpg

 Azt megszokhattuk, hogy a TV2 a főadóra nem szívesen tesz sorozatokat, ha pedig mégis, akkor azt remekül eldugják éjfél köré. De hogy a nézők biztosan ne találkozzanak az adott műsorral, egységes kezdési idő sincs. Tenyér összedörzsölve, kacaj. Az NCIS pároson és a Sherlock és Watson-on kívül nem tudok olyan sorozatot írni, ami az idei főszezonban képernyőn lett volna a csatornánál. De mondjuk ezekkel se mentek semmire, főleg úgy, hogy az amerikai detektíves sorozatot, mint a pinty égették ki az este tíz órás kezdéssel.

 A TV2 istállójába tartozó csatonák között a legrosszabb, legnézőellenesebb műsorrendje a főadónak van. Érdekes, hogy a SuperTV2-n, habár nem nézett annyira, adnak sorozatokat, szerkesztett (nem átszerkesztett) műsorrendje van. Ugyanez igaz a Fem3-ra, vagy a Pro4-re. A csatornánál nem tudom, hogyan gondolkodnak. Kereskedelmi adóknál ugye a nézettség a legfontosabb, de ők pont ezt rontják el azzal, hogy egy béna műsorrendet alakítanak át egyfolytában. A premier sorozatokról ne is beszéljünk, olyanok amilyenek, de azokat se képesek normálisan vetíteni. Vagy szétvágják, vagy az alacsony nézőszám miatt le is veszik a képernyőről, csak úgy...

 A csatorna, szerintem elég viccesen, sajtóközleményekkel takarózik. Ilyen a Tények és Az Ének iskolájának fényezése. Utóbbit megértem, bejött nekik, de hangsúlyozom, attól, hogy egy műsor sikeres, a csatorna még nem. A nézőket meg kell tartani, mert hiába van valami nézett adás (Forma 1, Olimpia...), ha a közönség jelentős százaléka a távirányító után nyúl a mérkőzés végén. A hírműsoruk nézettsége is érdekes, a TV2 nézőinek a vér, erőszak, bulvár kell, amit mondjuk egy rendes híradóban öt perc alatt lerendeznek, nem egy órán keresztül ecsetelik a részleteket, ízlések és pofonok.

 A TV2 műsorrendjét szerintem bárki jobban meg tudná csinálni, mint ők. Vagyis úgy gondolom, hogy a sorozatok pakolgatása, a főműsoridő telenyomása filmekkel nem a legideálisabb műsorstruktúra országos televízióra. Nem tudnak kitörni az RTL Klub másolásából, ha megnézzük, szinte ugyanolyan a felépítése a két adónak. Az más kérdés, hogy az RTL-nél tudják, hogyan kell nézetté tenni egy műsort.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wolfclaw · http://wolfclaw.blog.hu/ 2013.08.04. 15:39:02

Ha nem akarnák mindenáron leverni a Szulejmánt,még sikerük is lehetne. Mondjuk keddre betehették volna a Hazugságok gyűrűjébent. Az RTL még alájuk is dolgozik azzal,hogy keddre nem tett másik sorozatot,helyette ZS-kategóriás filmeket nyomat. De valamiért ezt a TV2-nél nem veszik észre.

Jasinka Ádám 2013.08.04. 16:15:48

Az is furcsa, hogy csak hétfő-szerda sorozatnapban gondolkodnak. Kihasználhatnák, hogy hétvégén csak a Cobra 11 van, mehetne oda is egy sorozat, pl. a Sherlock és Watson is jól hozott ott.

De igen, a Hazugságok gyűrűjében akár nézett műsor is lehetett volna, ha nem egy bejáratott sorozat ellen teszik.
süti beállítások módosítása