2 Broke Girls – a második évad

2013. május 21. - Jasinka Ádám

 Kapja rendesen az ívet ez a sorozat, amiért kiszámítható, vulgáris és a humora egyszerű, mint a bot. A fanyalgóknak igazuk is van, hiszen tényleg szabadabb szájúak a szereplők, csípőből tüzelik a trágárságot és az erotikus poénokat, beszólásokat. De, a második évadban ezen fennakadni butaság, mivel az első részben sem rejtették véka alá, hogy bizony magasb egyenleteket, bölcs frázisokat ne ettől a sorozattól várjunk. A 2 Broke Girls az ami, könnyed szórakozás, drámázás, komoly érzelmek nélkül. Engem kikapcsol, a poénok ütnek és a minőség sem romlik.

vlcsnap-2013-05-21-10h05m42s37.png

 Az alapfelállást megtartották a készítők, a szereplőgárda ugyan kiegészült Sophie-val, de az előtte és utána érkező vendégszereplők nem lettek állandóak. Így a viszonylag fix csapattal boldogulnak a készítők. A kedvencem Max, és bármennyire alpári vagy felszínes, egy remekül összehozott szereplő, azonosítható jellemzőkkel és humorral. Az írók többször kihasználják amit lehet, s szerintem nem unalmasak sem a Max melleire tett utalások, sem pedig a Han magasságán való poénkodás. Oleg viszont kevésbé szexista és a férfiassága is kevesebb játékidőt kap köszönhetően annak, hogy összejöttek Sophie-val.

 A továbbiakban spoileresebb leszek.

 Míg az első évadban komoly lépést az üzlet felé nem tettek a lányok, addig a második etapban több csavar is volt a történetben. Az évad elején összegyűjtött pénzből sikerült kibérelni a régen ingyenkonyhaként funkcionált helyiséget, majd átalakítás után be is indították a vállalkozást. A több helyszín, és az étterem-lakás duó hanyagolása a poénokat is meglátszott. A cukrászda elvette a játékidőt és csak random ökörségeket kaptunk az után, hogy Candy Andy kikerült a képből. A házi süteményeket áruló üzlet nem csak a sorozatban okozott gondot a lányoknak, mivel a humor is laposabb, unalmasabb lett.

vlcsnap-2013-05-20-19h56m16s217.png

 A készítők ezt észre vehették, mert egy huszárvágással kivették a képből ezt a kisiklott vállalkozást és történetszálat. A lányok pedig visszamentek főállásban dolgozni az étterembe. Innentől kezdett visszaállni a humor a régi kerékvágásba. A szereplőket is kihasználják végre, nem csak tessék-lássék vannak képernyőn. Az évadzáróban pedig újra csavartak a történeten, ugyanis Oleg és Sophie kapcsolatának vége lett, valamint Max és Caroline egy kis összeveszés után kitaláltak valamit, azt, hogy az étterem egyik, eddig elrejtett helyiségét kiveszik és az ablakból árulják majd a süteményeket.

vlcsnap-2013-05-21-10h05m02s153.png

Értékelés: A humort tekintve sikerült az évad végére összekapniuk a készítőknek magukat. A tizenötödik résztől, a jósnős történettől kezdtek újra hangosan röhögős poénokat írni. Mind a helyzetkomikumok, mind a beszólások jók és sikerült kijavítani az évad közbeni bicsaklásokat. Candy Andy kiírását először sajnáltam, de jót tett a sorozatnak, hogy visszaállt az eredeti felállás. Az, hogy a cukrászda kisebb helyiségben és közel lesz az étteremhez jót tesz a többi, mellékszereplő kihasználtságának. Az évadzáró 7/10-es, az évad viszont a kisiklások miatt alacsonyabb pontszámot kap úgy, hogy voltak bőven 8-as részek is.

6/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása