Family Guy – 11. évad

2013. május 20. - Flankerr

 Az utóbbi 2-3 évben divat lett belerúgni a Family Guy-ba. Tény, hogy a kezdeti lendület megkopott. Tény, hogy egy időben szinte eltűntek a cutaway gag-ek. Tény, hogy Stewie „meglágyult”, és kevesebbet szerepel. Tény, hogy én magam írtam le: a 11. évad nyitórésze borzalmasan bénára sikerült. De szerencsére az is tény, hogy a későbbi részekre összekapta magát a sorozat, és egész jó évadot tettek elénk. Lássuk a részleteket.

familyguy1.jpg

 Már a második, nézettséges rész is jó volt. Vagy mikor Lois újra 20 évesnek képzeli magát. Meg a karácsonyi, Jézusos rész. Meg a 12 dühös ember. Lois és a szexvonal. És még sorolhatnám. Ami a lényeg: egy nagyon jó évadot sikerült összehozni, érdekes történetekkel, a szokásos őrültségekkel, még a cutaway gagek is visszatértek. Aminek személy szerint én nagyon örülök.

familyguy10.jpg

 A finálé két különálló részből állt. Az elsőben a régi hagyományokat (például külön animált, egyedi főcím ötletes képekkel) felelevenítve Brian és Stewie Las Vegas-i kalandjait láthatjuk, rögtön dupla adagban. Ez nagyon jó sikerült, akárcsak a második rész, ahol kezdetnek Peter egy harmonikás számmal lép fel az America’s Got Talentben. Hogy ebben mi az extra, legyen meglepetés. Aztán egy elit klub körül történik a kavarás Lois apjával, aki mint tudjuk, súlyos karakter.

familyguy6.jpg

 Ennyi talán elég is lesz ízelítőnek. Persze nem tagadom, továbbra se hibátlan a sorozat. Nagyon komoly probléma van a karakterek képernyőidejével, és ezt már magam is unom leírni, de sajnos igaz. Például a két utolsó részben se Joe, se Quagmire nem szerepelt, Chris-t, és főleg Meg-et az egész évadban alig láttuk. Ez a túl sok erős karakter átka, de érdekes módon egy Modern Family meg tudja oldani. Stewie átalakulása is bánthat egyeseket, de én elfogadom, hogy ennyi évad után kicsit megkomolyodott a futballfejű baba.

familyguy8.jpg

 Szerencsére ezzel a lista végére is értünk. A Family Guy két gyengébb évad után újra erőre kapott, és már-már a régi fényében tündököl. A pontszám 8/10, mert megérdemli. Miután a Comedy Central 8 hónapja adós a 10. évad szinkronos verziójával, tippelni se mernék, mikor lesz itthon bemutatva. 2014-nél biztos nem előbb, szóval addig tessék angolul nézni. Bőven megéri.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása