The Good Wife – 1x04

2013. március 05. - Jasinka Ádám

 Ügyvédes sorozat nem egy készült az elmúlt televíziós idényekben, de kevés az, aminek sikerült valami egyedi ízt, valami hangulatot megteremtenie, ami miatt kitűnik a sok, hasonló stílusú dráma sorozat közül. A magyarul A férjem védelmében egy különös, fűszeres, családi dráma, ami okfejtésekkel, nyomozással, és ügyvédi trükkökkel szórakoztatja a nézőt.

vlcsnap-2013-03-05-13h18m42s245.png

 A történet középpontjában a főszereplőnő, Alicia Florrick magánélete áll. Látjuk, hogyan birkózik meg azzal, hogy a férje megcsalta és az egészet kiteregette a sajtónak, így ő maga is egy televíziós híradásból tudta meg, férjének viszonya volt. Emellett a munkahelyén az először megtapasztalt ellenségesség után azzal szembesült, hogy a munkahelyen betöltött pozíciójáért meg kell küzdenie egy másik, fiatal ügyvéddel. A családjában pedig próbálja az ügyeket úgy intézni, hogy férje hibái ne a gyerekeken csapódjanak.

vlcsnap-2013-03-05-13h19m54s194.png

 A karakterek fejlődése is érdekes. A főszereplőnőt alakító Julianna Marguiles kihoz mindent a karakteréből, jó arcjátékával hitelesen adja a tényleg megtört feleséget, édesanyát és dolgozó nőt. Egyszerre kell törődnie a gyerekeivel, és elfogultság nélkül képviselni az ügyfeleket a bíróságon. A többi karakter, mint például a nyomozónő, Kalinda, vagy Will, az ügyvédi iroda társtulajdonosa az első vagy második rész után kicsit hanyagolva vannak, persze karakter szempontból. Nem tudtunk meg róluk többet, nem ismerjük azt, kivel milyen viszonyban vannak, miért olyanok, amilyenek.

vlcsnap-2013-03-05-13h19m06s233.png

 Az összes karaktert persze nem ismerhetjük meg négy rész alatt, már csak azért sem, mert nem ők a fontosak, maga a történet és a főszereplőnő az, amik köré írják a történeteket. Az átívelő történetszál pedig jó, mivel nem csak szimplán epizodikus a sorozat és a feleség-férj viszonyának érdekességét is meg tudják oldani. Azaz nem csak egy valami, amit görgetnek részeken keresztül, a negyedik részben például Peter Florrick ügyvédje megkéri Alicia-t, hogy tanúskodjon a férje mellett. Ez pedig mindenképpen érdekes lesz, a történetre, a főszereplőnőre, és a munkájára nézve. Ugyanis tanúskodnia kell azért, hogy felmentsék azt a férfit, aki megcsalta.

 A sorozat ügyvédes jellege pedig nem erőltetett, nem akarják a nézőket szakszavakkal, vagy hosszas tárgyalásokkal untatni, hanem részleteket látunk a tanúk kikérdezéséből, a tárgyalásból. Látjuk, hogy a történetet, vagy egy-egy vallomás hogyan érinti az esküdteket, vagy magukat az ügyvédeket.

 Az epizódokban a nyomozónő és a főszereplőnő is kutakodnak, kérdezősködnek. Ezek fűszerezik az epizódokat, hiszen a legtöbb sorozatban technikai eszköztár segítségével kapják el a tettest, vagy éppen számítógépes csúcsszoftverekkel itt pedig a józan ész és a rendőrségi adatbázisok azok, amik segítenek az ügyekben.

Értékelés: Egy kellemes sorozat a The Good Wife. A hangulata mindenképpen egyedi, és hasonló, drámára építő sorozatot nem ismerek, ami jól megoldott részekből áll, és a főszereplőnő hitelesen adja vissza a karakterét. Az első részhez képest nem pörögnek annyira az események, és a főszereplőnő kivételével a többi szereplő kicsit kidolgozatlan, csak háttérszereplők. Unalmas és kínos jelenetek nem voltak, és a színvonal jó. Úgyhogy megbízható és jól eljátszott dráma a The Good Wife.

7/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása