Gasztroangyal – Busa, mogyoró, dió

2013. február 18. - Jasinka Ádám

 A műsorban és úgy Borbás Marcsitól megint olyat láthattunk, amit magyar televízióban, legyen az közszolgálati vagy kereskedelmi adó, nem látni minden nap. Olyan, mint valami „égi tünemény”, a gasztroműsorok koronázatlan királynője ez a műsor, ami finoman és tökéletesen nyúl hozzá ahhoz, amit a magyarok szívvel és több száz éves tapasztalattal csinálnak, a mezőgazdasághoz. Közhelynek is lehet nevezni ezt, s mondani, mindenki ezt emlegeti, de semmit se látunk belőle, de nem véletlenül jelent minőséget a szabolcsi alma, vagy a bácskai búza. S a műsor pont ezt mutatja meg, a magyar gazdákat, őstermelőket, a gazdaságokat, és a hozzá értést.

 A műsor persze nem csak ebből áll, humoros, aranyos és kedves az egész hangulata, amit gyönyörű helyeken forgattak. Ez az epizód ismétlés volt, amibe a Duna World-ön futottam bele, és azt kell, hogy mondjam, jó volt látni ezt az epizódot. A nyári időjárás különösen csábító és jó volt ebben a téli, hideg időben. A zöldeskék balatoni víz és a mogyoró és diófák zöld levelei mind kellemesnek tűntek, egyszóval a műsor fényképezése az, ami szintén remek.

gasztroangyal3.PNG

 A busa, az egyik legízletesebb hal, és Marcsiék fogtak is kettő, szép húsú halat, amiből az egyiket egy szakértő hentes segítségével előkészítettek, majd a halhúsból pástétomot, füstölt halat és a darált halhúsból pedig székelykáposztát készítettek. A műsorban az a jó, hogy a szabadban főznek, a természetben, ott, ahonnan az adott alapanyag származik. Persze étterembe is mennek, ahol újdonságokat készítenek, de valahogy jobban tetszik az, amikor a természetben főznek.

gasztroangyal_1.PNG

 A halászat után Marcsi egy mogyorószüretre látogatott, ahol megmutatták, hogy hogyan takarították be az érett termést régen és hogyan a modern technika segítségével. Majd egy kis piknikezés közben megmutatták, hogy a mogyoróból miket készítenek, azaz milyen sokféle dolog lehet a mogyoróból. A mogyoró olaj tetszik, nem csak a vitamintartalma miatt, hanem a felhasználási skálája miatt, ugyanis salátákra és különféle ételekre is egyaránt használható.

gasztroangyal2_1.PNG

 A dió is hasonlóan egészséges termés. Marcsi és kutyája a diófák között is sétáltak, majd a gazdaság szakemberével beszélgetett, s kóstoltak. A szedés után a szakember mutatott dióból készült termékeket, például mézbe tett dióbelet, vagy zöld diót. És persze a diófeltörés technikáját is megmutatták.

 A Gasztroangyalról nem tudok nem dicsérően nyilatkozni. Eltalálták ezt a műsort, a magyar, vagy éppen erdélyi tájakon való barangolás, ízletes, magyaros ételek elkészítése és a jó sztárvendégek mind adnak a műsorhoz valamit, ami miatt tetszik, és a nézőknek is kedve lett követni Borbás Marcsi gasztro reality műsorát. A jó receptekért és az alapanyagokért megéri nézni ezt a műsort.

8/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása