The Big Bang Theory - 6x15

2013. február 12. - Jasinka Ádám

 A CBS legnézettebb vígjáték sorozata egy kis hullámvölgybe került, úgy az ötödik évad és a hatodik évad elejéig tartó hullámvölgybe. A sok szereplő a gond, ugyanis az írók nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy a kezdeti fiúk és Penny társaság, már egy feleséggel és egy új barátnővel egészült ki, és a történetek se nem viccesek, se kidolgozottak nem votlak. A legtöbb játékidőt Howard és Bernadett kapta, majd Sheldon és Amy, Leonard és Penny, valamint Raj csak akkor kaptak szerepet, amikor az íróknak eszükbe jutott, hogy vannak még szereplők a sorozatban.

vlcsnap-2013-02-12-09h33m16s255.png

  • Bernadette nevére írd a csekket. Nem használhatom a közös számlánkat, amíg meg nem tanulok bánni a pénzzel.

 A tizennegyedik résztől viszont valamire rájöttek, és úgy alakították a történetet, hogy mindenki egyenlően szerepeljen, és a poénok is jobbak lettek, újra használják Sheldon arcjátékát, és Penny se az a mindenre, amit a fiúk szeretnek, rácsodalkozó karakter. Szóval az írók megoldották a nagyobb szereplőgárdát, és jól használják őket, úgyhogy a korábbi kritikák után, dícsérem a sorozatot.

vlcsnap-2013-02-10-10h12m21s116.png

 A tizenharmadik részben Star Trek világot láttunk, a tizenötödikben pedig spoilereztek a szereplők. Jól megírt, és jól összerakott epizódokat adtak a nézőknek az írók, ami kicsit meglepetés volt, hiszen a gyenge, poénmentes részek után váltás következett be, mind a történet, mind a szereplők, mind az írók munkáiban.

tbbt_1.png

 A humor emlékeztetett arra a The Big Bang Theory-ra, ami az első három évadban annyira tetszett. Ami üdítő volt, az az, hogy Penny-t kivették ebből az egyszerű karakterből és foglalkoztak vele, így már ő is izgalmasabb lett, és nem az új lányok viszik el a sorozatot. Sheldon is változott, nem az az antiszociális, minden szabályához rögeszmésen ragaszkodó geek már, aki régen, hanem kicsit társaságibb. Raj az, akinek nincs barátnője, de az írók írtak neki egy hölgyet, Wolowitz anyukáját, akit meg kell látogatnia, amíg Howard és felesége elutaznak, azonban Mrs. Wolowitz nem csak főz Raj-ra, hanem meg is fürdeti.

 Amikor írtam a sorozatról az volt a kritika, hogy Penny-t az írók hanyagolják, és a központban Sheldon és Howard van, de ezeket megoldották, és nem csak fejlesztettek Penny-n, de a játékidőt, azaz, melyik karakter mennyi szerepet kap, jól osztják fel a szereplők között. A poénok viccesebbek, és a helyzetkomikum, a mimika jobban kihasznált elem.

Értékelés: Aki úgy döntött, hogy a gyenge humorú részek miatt a sorozatot nem nézi, az nézzen bele a hatodik évad tizennegyedik vagy tizenötödik részébe. Utóbbiba persze akkor, ha nem érdeklik a spoilerek, olvasta vagy látta a Harry Potter könyveket, filmeket, és a The Walking Dead című sorozatot nem ismeri, vagy naprakész a részeiben. Szóval jók az írók, eltalálták, hogyan kell ennyi szereplőt egy epizódban viccesen szerepeltetni.

8/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása