A főnök - 5x03

2013. január 30. - Jasinka Ádám

 A főnök az a sorozat, ami méltánytalanul hanyagolt. Nekem az egyik kedvenc nyomozós sorozatom a humora és a színészek miatt is. A magyar televíziót nézők viszont nem vevők Kyra Segdwick főszereplésével készült sorozatra, a nézettség nem a legjobb, és összehasonlítva a hétköznap ugyanabban az idősávban adott sorozatokkal az RTL Klub-on, A főnök-é a legalacsonyabb nézettség.

5x01: 406 596 (14% SHR), 18-49: 202 747 (14.8% SHR)
5x02: 352 455 (13.4% SHR), 18-49: 176 981 (13.8% SHR)

 Az ötödik évad harmadik részében egy új szereplővel ismerkedhettünk meg, Raydor kapitánnyal, aki az első perctől kezdve ellenszenves karakter. Az ő szerepe pedig Johnson főnökhelyettes erős karaktere ellen lett a sorozatba írva, hogy konfliktusok legyenek a két határozott hölgy között.

afonok2_1.png

 Raydor kapitány azért szerepel a részben, mert egy érdekes ügybe bonyolódik Gabriel őrmester, ugyanis Taylor kaptánnyal egy kocsmában iszogattak, mert Gabriel és szerelme, Irene Daniels azért váltak el, mert munkatársak között nem lehet szerelmi kapcsolat, és mivel Daniels-t a munkahelyén sokan szerették haragszanak Gabriel-re, hogy miatta váltott munkahelyet hölgy. A kocsmában beszélgetnek, amikor lövéseket hallanak, és az utcára futnak, ahol rálőnek Gabriel őrmesterre, aki visszalő és eltalál egy férfit, akinél nincs fegyver.

afonok3_1.png

 A rendőröket értintő lövöldözés a nyomozati osztály és így Raydor kapitány ügye, viszont Johnson főnökhelyettes Gabriel miatt szeretné, ha az ügyet a kiemelt ügyekkel foglalkozó nyomozati osztály venné át, hiszen a lövöldözés helyszíne mellett ott van egy kirabolt és meggyilkolt újságos is. A kapitány azonban hajthatalan, s szerinte a két eset nem függ össze. A két hölgy között ez is a konfliktus forrása, hogy kinek van nagyobb hangja, ki tudja megvalósítani azt, amit akar, vagyis kié az elsőbbséget élvező nyomozás.

afonok.png

 Az ügy azonban nem ilyen egyszerű és nem is két külön bűncselekményről van szó. A nyomozást azonban a helyszínek lezárasa miatt Johnson főnökhelyettesék nem tudják elkezdeni Raydor kapitány szalagjai miatt. A problémát Pope főnök oldja meg, azaz a két hölgynek együtt kell dolgoznia, persze ez egyikőjüknek sem tetszik.

 A helyszíneléskor Johnson főnökhelyettes észreveszi, hogy miért nem az áldozat lőtt Gabriel őrmesterre. Ezeket a részeket szeretem, mikor kiderül, mi a különlegesség az ügyben. Az áldozat mögött állt valaki, akit kitarakart az áldozat és így lőtt az őrmesterre. A kérdés csak az, hogy ki lehetett a másik férfi. A kórházba érve Johnson főnökhelyettes megkéri Provenza hadnagyot és Flynn-t hogy kísérjék félre a szülőket és az ügyvédet, amíg ő kikérdezi az áldozatot. A kihallgatás nem járt sikerrel, nem akart beszélni a férfi.

 Pope főnök megtudja, hogy megfenyegette Johnson főnökhelyettes az áldozatot. Megkéri ezért, hogy ne zaklassa a szülőket, hiszen a feleség bátyja a Közel-Keleten szolgált katonaként, amikor lelőtték, és felzaklatja őket, amiért a fiúkat azzal vádolják, hogy megölhette az újságos férfit, aki a Közel-Keletről származik. A nyomozás során számolnak azzal is, hogy az újságos nem a pénz miatt, hanem származása miatt lehetett a célpont.

 Gabriel őrmesterre céllövőtöltényekkel lőttek, amiket egy közeli fában találtak meg. A nyomozás közben kiderült, hogy Roth őrmester, a feleség bátyjának fia, Billy a házuk körüli kerítésbe lőtt, és ezért feljelentette őket a szomszéd. Amikor a kerítést megnézik látják, hogy ugyanúgy céllövőtöltény van a kerítésben, mint amivel rálőtter Gabriel őrmesterre.

 Johnson főnökhelyettes a kórházban találkozik azzal az újságíróval, aki cikkezni szokott a különleges ügyekkel foglalkozó osztályról. Az újságírótól a főnökhelyettes kéri, hogy még ne menjen a családhoz, és kérdezősködjön az ügyről, cserébe exkluzív riportot ad neki. Johnson főnökhelyettes második találkozásukkor a kórházban szívességet kér tőle, hogy a szülőket valahogy csalja el az ajtó elől, hogy kihallgathassa a fiút. A főnökhelyettesnek vallomást tesz az áldozat, akit le is tartóztatnak.

 Kiderült az, hogy csak megverni szerették volna Billy-vel az újságost, mert izreali, a pisztolyról nem tudott semmit. Billy viszont lelőtte a férfit, majd Gabriel őrmesterre is rálőtt. Az újságos férfi nem izreali volt, hanem amerikai, és nem muszlim, hanem zsidó vallású.

Értékelés: Egy jó rész, a harmadik rész is. Magánéleti szálakat kaptunk újra, most kettőt, egyik Gabriel őrmesteré, a másik Johnson főnökhelyetessé, akinek a macskájával vannak problémák. Ezeket jó látni, személyesebbé teszik a sorozatot, nem szappanoperás és nem is kemény nyomozós. A humort Provenza és Flynn már-már házastársi "kapcsolata" adja ebben a részben. Raydor kapitány lesz a konfliktusok oka a részekben úgy látom, szóval jó, hogy írtak egy ilyen ellenszenves karaktert a sorozatba.

7/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása