NCIS - A legnézettebb sorozat Amerikában

2012. november 14. - Jasinka Ádám

 Az NCIS az Amerikai Egyesült Államok egyik olyan sorozata, ami a kezdeti nézettségi számait képes volt növelni úgy, hogy még mindig képes 20M fölötti nézőszámot elérni úgy, hogy a tizedik évad van képernyőn. A másik sokévados sorozatok, mint a CSI: a kezdeti magas nézőszámot (25-30M) mára 10-15M-ra hozta, ami még így is szép. Az NCIS népszerűsége azonban kérdés, mivel a részek úgy készülnek, ahogy a cipész dolgozik, kaptafára.

ncis2.png

 A nézettség miatt úgy döntöttek a CBS-nél, hogy kell nekik egy újabb spin-off, azaz testvérsorozat, ami az NCIS: Los Angeles lett. Ezt persze nem az eredeti készítő csinálja, hanem Shane Brennan, és ő az, akit ismét megbízott a csatorna, hogy kell még egy NCIS, mivel mind az NCIS, mind az NCIS: Las Angeles jó nézettséget hoz. Az új sorozat egy utazgatós csapatról szól majd. Ami érdekesség, hogy az NCIS készítője készítette a Jag című sorozatot is, és az NCIS a Jag spin-off-ja, azaz a harmadik NCIS a Jag spin-off-jának spin-off-jának spin-off-ja lesz. Azonban maga az NCIS név nem elég a nézőszámhoz, hiszen ugyanazzal a készítő csapattal az NCIS: Los Angeles nem tetszik annyira, mint az NCIS. A színészgárda az, ami megfogott.

ncis3_1.png

 Először nem tetszett az NCIS, sőt érdektelen és unalmas sorozatnak tartottam, míg unszolásra, de belenéztem és ez után következett az, hogy végignéztem az első három évadot, és követtem a TV2-n adott nyolcadik és kilencedik évadot, és az ismétléseket is, ezen felül az AXN-en adott évadokat is néztem. Szóval megtetszett. Nem is annyira a történetek, hanem a színészek és a köztük levő összhang.

ncis_1.png

 Mark Harmon, Michael Weatherly, Cote di Pablo, Pauley Perrette, Sean Murray és David McCallum azok, akik miatt nézem. A kilencedik évad, pedig izgalmas, hiszen egy főellenség is képbe került, ami az évadot átváltotta epizódikusról átívelő cselekményszálasra.

 És egy olyan vendégszereplőt is kapott a sorozat, aki több epizódban is szerepel, ő Jamie Lee Curtis. Egyfajta női Gibbs-ként van jelen a sorozatban és fantasztikus húzás volt a sorozatba beleírni egy ilyen karaktert és erre a szerepre Jamie Lee Curtis-t, aki a Nem férek a bőrödbe című filmben játszott együtt Mark Harmon-nal.

 Az NCIS lett az egyik olyan epizódikus sorozat, ami nagyon tetszik. A színészek és a karakterek miatt tetszik igazán és azért, mert amit először mutattak, azaz DiNozzo csajozása, és humora, Gibbs kimértsége megmaradt olyannak, amilyen az első részekben volt.

8/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása