The Mindy Project - új Fox szitkom

2012. október 26. - Jasinka Ádám

 A The Mindy Project az a szitkom, ami megosztja a nézőket. Hasonlít a Veep-re olyan értelemben, hogy vannak, akiknek az epizódok végére fáj az arca a nevetéstől, de vannak olyanok is, akiknek el sem mosolyodtak. A kettő közötti néző nincs a Veep-nél, vagy ráhangolódsz, vagy nem tudod nézni. A The Mindy Project is ilyen, mondjuk nem ennyire megosztó, a humora viszont nem általános.

themindyproject2.png

 A sorozat egy fiatal orvosnőről szól, aki gyermekkorában a romantikus filmeket tartotta etalonnak és minden kapcsolatában megpróbált úgy viselkedni, mint a filmekben a főszereplők. Az igazi szerelmet nem találta meg. Egyszer azonban meglátott valakit, az igazit. Viszont ez a kapcsolat Mindy részéről volt igazi szerelem, a férfi hamarosan egy másik nővel házasodott össze, Mindy pedig részt vett az esküvőn. Történtek ott érdekes dolgok és másnap a rendőrségen ébredt fel a főszereplő, Mindy.

themindyproject3.png

 Ismerős színészek játszanak benne; a főszereplő Mindy Kaling, aki az amerikai egyesült államokbeli The Office egyik színésze és írója is volt, Chris Messina, akit sorozatokban (A hatalom hálójában) és filmekben (Julie & Julia - Két nő egy recept) szerepelt, ismerős lehet még Stephen Tobolowsky is, aki sorozatokban és filmekben szerepel. A színészek jók, a karakterek még jobbak, a főszereplő, a bohém, bolondos, érzelmileg furcsa, de ha kell komoly, összpontosított nő és az ellentéte a stabil, érzelmeit magában tartó, fellengzős és beképzelt férfi. Mindy Kaling és Chris Messina párbeszédei jók, adják egymásnak a fricskákat, beszólásokat.

themindyproject.png

 A sorozat inkább romantikus, drámás, mintsem szitkom. Poénok vannak, de nem mindegyik tetszik. A legjobb része az epizódnak az volt, mikot Mindy parodizálta Danny-t (Chris Messina). De a poénok is szórakoztatóak.

Értékelés: Valamiért tetszik a sorozat. Így voltam a Veep-nél is. Az első részben talán egyszer nevettem, de inkább csak mosolyogtam, de volt valami a sorozatban, a színészek, vagy csak a hangulat, ami miatt néztem. Nem a legjobb, nem a legviccesebb és nem a legszerethetőbb szitkom, viszont friss. Az egyik elvárásom a szitkomok felé az, hogy hozzanak valami újat és ez hoz, nem biztos, hogy nézett lesz, de poénos és a karakterek is szerethetőek, nem az a sorozat, amibe beleszeret az ember, lehet, hogy majd beleszeretek, de a New Girl, a Sherlock és az Egyszer volt, hol nem volt azok, amikbe beleszerettem. Bár az Egyszer volt, hol nem volt sem az első részével szerettette meg magát. Az ötlet jó, és a poénok sem sablonosak.

8/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása