2 Broke Girls - második rész

2012. október 06. - Jasinka Ádám

 Az előző bejegyzésben említettem, hogy az obszcén, trágár dialógusoknak is megvan a helye. Ez pedig a 2 Broke Girls. Ez viszont skatulyázás. Nem csak ebből áll ez a sorozat, bár elismerem, hogy szabadabb szájúak a készítők. De ez is egyfajta kikapcsolódás, a filozófikus gondolatoktól és merengéstől mentes pár perc. Az éktelen poénok, oltások, káromkodás és lazaság.

2brokegirls_1.png

 A sorozat, ugye, Max és Caroline cupcake business-ét követi végig, aminek a büdzséje nem gyarapodott sokat az első évad első részei óta. Én elfelejtettem, hogy az első évad végén Martha Stewart is szerepet kapott, és ezt nem a második évad első, hanem a második részében húzták elő a kalapból.

2brokegirls2_1.png

  • Fluoreszkálós zebra. A kedvenc állatom.

 Max tűkön ülve várja, hogy Martha felhívja őket és érdeklődjön a süteményeik felől. Magánál tartja emiatt Caroline telefonját, hiszen az ő száma szerepel a névjegykártyán, amit a designer asszony megkapott. Oleg közben folytatja a romantikázást Sophieval és ajándékkal lepi meg. Han pedig modernizálni szeretné az éttermet. A lányok azonban elmennek Martha irodájához, s ezért össze is dobnak egy kis finomságot. Viszont Caroline gyöngye és Gesztenye nem könnyíti meg a sütést.

2brokegirls4_1.png

 Caroline és Max eljut Martha irodájához, ahol találkoznak a Han által említett sütemény automatával. Caroline fél, hogy elszakadt szerencsenyaklánca balszerencsét hoz. Igaza is lesz, hiszen a recepciósnak beletörik a foga a süteménybe sütött gyöngybe és az épület előtt Max-et elsodorja egy autó, szerencsére sérülés nélkül megússza. Martha azonban nem feledkezett meg a lányokról és egy e-mailt küld nekik.

  • Caroline, szerinted Sophie és én hűségesek voltunk egymáshoz?
  • Hát, már nem mutogatod nekünk a pöcsödet.
  • Pontosan. Ha ez nem hűség, akkor nem tudom, mi az.

 A színvonalat, amit sokan nem neveznek színvonalnak, az írók, készítők tartják. Nem volt a második részben hangosan felnevetős poén, mint az évadkezdésben. De elszórakoztam, amikor néztem, szeretem a háttér- és főcímzenét, a sorozat hangulatát és a színészeket.

2brokegirls5.png

Értékelés: Ez is egyfajta szitkom. Ez az, ami, hülyén hangzik, de az egyszerű szórakozást nyújtja. Egyszerű. Az ilyen sorozat az alapabbik sorozatok közé tartozik, semmi csavarás, egyszerűen egy szál (sütemény biznisz) köré építik a részek tartalmát, ami a szimpla blődség, ökörködés, és kalandos, kínos szituációkból áll. A szitkom igényemet több oldalról támasztom, és a fáradtan hazaérkezés, vagy egyszerűen pár perc világtól elzárás kell, akkor az ilyen, nem az élet problémáit (pénz, munka) körülgondoló sorozat elegendő.

7/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása