2 Broke Girls - kezdett a második évad

2012. szeptember 25. - Jasinka Ádám

 Tegnap volt a 2012/13-as televíziós szezon első napja, amikor visszatértek a régi sorozatok új évadjai és a csatornák új sorozatai. Persze vannak olyan sorozatok, amikor már a második részükkel, esetleg a negyedikkel folytatják évadjukat ezen a héten, de a hivatalos kezdés csak most volt.

2brokegirls.png

 A CBS csatorna számomra tavaly hozta az országos sorozatok körében a legjobb újonc szituációs komédiát, a 2 Broke Girls. A második évad pedig nagyon jól kezdett és hozta az első évad színvonalát.

2brokegirls4.png

  • Késő esti telefonhívás? Valakit be fognak cserkészni.
  • Az apám az.
  • Nem ítélkezem.

 A második évad első része tele volt utalásokkal más sorozatokra. Például az HBO gyártotta Trónok harcára, vagy a Fox-on futó New Girl főszereplőnőjére tettek csípős megjegyzést a karakterek. A poénok pedig a megmosolyogtatón túl eljutottak ismét a hangosan röhögősig. A kínos szituációk, a trágár szófordulatok vagy éppen az egymást piszkáló megjegyzések ismét emelték a hangulatot.

2brokegirls2.png

  • Egyet nekem és egyet a barátnőmnek, Zooey Deschanel-nek. Most mi van? Hasonlítasz rá.
  • Mindenki hasonlít rá. Ilyen külsőt lehet a legolcsóbban összehozni, amivel ágyba is visznek.

 Ebben az epizódban a fő cselekmény az, hogy Oleg szeretné Sophie-t elvinni egy romantikus randevúra, Sophie viszont szeretne valami aranyat kapni. És pont kapóra jön az az aukciót, amit Caroline vagyontárgyai miatt tartanak. A csalás miatt börtönbe került apja, viszont megkéri Max-et, hogy vegyék meg a díjugrató trófeát az aukción. Caroline édesapját a Stephen King Ragyogás című könyvének minisorozatos főszerepet játszó Steven Weber alakítja. Max-ék viszont turpisságot sejtenek a dolog mögött és úgy gondolják a trófea talpazatában pénz lehet elrejtve.

 Az aukció viszont nem úgy alakul ahogy gondolják, a trófeát megszerzik, azonban pénzt nem találnak a trófeában. Viszont kiderül, hogy miért fontos ez a trófea Caroline-nek.

2brokegirls3.png

  • Mi is beszálltunk, a szűzhártyám is elszakadt, miközben küzdöttem érte.
  • Akkor ez egy díj-lyukasztó serleg.

Az második évad első része nekem nagyon tetszett. Szeretem ezt a sorozato, annak ellenére, hogy sokan egyszerű, kissé trágár és nagyon történet nélkülinek tartják. Szerintem pedig szükség van egy ilyen kellemes, néha hangosan nevetős sorozatra. A hangulata továbbra is jó, a szereplők is hozzák ugyanazt, amit az első évadban.

  • Én vagyok az árverések ribanca.
  • Én meg a ribancok ribanca vagyok.

Értékelés: Remélem kényeztetnek minket az írók ebben az évadban és kapunk jobbnál jobb részeket. Ez a rész nagyon kellemes csalódás volt. Nem számítottam arra, hogy ennyire tetszeni fog. Nem tudok elfogulatlan lenni, már csak azért sem, mert az egyik kedvenc sorozatomról van szó.

8/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása