Nézettség: RTL Klub

2012. augusztus 29. - Jasinka Ádám

 A múlt hetet egyértelműen az RTL Klub nyerte, pedig saját napi sorozata nem kezdett valami fényesen, bár ez elmondható a TV2-n futó sorozatról is, ami szintén nem hozott kiemelkedő számokat. Ennek ellenére a legnézettebb műsorokat az RTL Klub adta a múlt héten.

 A teljes lakosságnál hétfőn az RTL Klub volt a legnépszerűbb, csak a Tüzijáték idején kapcsoltak el róla a nézők, azonban utána vissza is tértek az aktuális filmre. Kedden visszatért a Barátok Közt tizenötödik évada, ami négyszázezer nézővel kevesebbel nyitott, mint előző évben. Az utána következő sorozatok jól hoztak, a Castle javítani tudott számain azután, hogy megkapta a Barátok Közt felvezetését és a kilenc órási sávot. Szerdán a Fókusztól az RTL Klub-é volt az este, hiszen a Dallas film több, mint nyolcszázezres nézettséget szállított. Az utána bekerülő Agymenők című sorozat, amelynek az első évada szombat délutánonként volt az RTL Klub-on a második évadával késő estére került. Azt nem tudom, hogy szombaton mennyien nézhették, de este tizenegy körül kétszázhetvenezer nézője volt. Csütörtökön a Barátok Közt számain nem látszott meg, hogy az m1 elindította a DTK Show második évadát, de mikor vége lett a Barátok Köztnek sokan átkapcsoltak a TV2-re és az m1-re. Ekkor megugrott kicsit a DTK Show közönségaránya. Az RTL Klub-os film és a Reflektor miatt nem volt olyan erős felvezetése az Agymenőknek, mint szerdán, de azért kétszázezer fölé került. Az Agymenők nézettségét össze lehet hasonlítani az Odaát-tal, ami szintén ugyanebben a sávban szerepel és jobb számokat hoz, de az Odaát felvezetése két olyan pénteki nyomozós sorozat, ami stabil nézőközönséget ad, akik nagyjából ugyanazt a stílust szeretik, míg az Agymenők két filmje nem egy célközönségnek szólt. Szombaton az RTL Klub-nak nem volt kiemelkedő sikere, a nap a TV2-é lett, de a vasárnap a Tények-et és a Napló első felét leszámítva az RTL Klub-é lett. A Neveletlen hercegnő pedig a hét legnézettebb filmje lett.

 A célközönségnél erősebb az RTL Klub. A teljes lakosságban is nyert, de itt még többet. Hétfőn a TV2-es Madagaszkár  többeket érdekelt, mint a Dr. Dolittle második része (ami szerintem rendkívül aranyos film). A Tüzijáték idején ismét elkapcsoltak az RTL Klub-ról, de visszakapcsoltak rá. Kedden a Barátok Közt-től kezdve az RTL Klub-é lett az este. Ugyanígy volt ez szerdán is, hiszen a Dallas filmet ismét nagy érdeklődés övezte a fiatalok körében. Csütörtökön a Teresa nézettebb volt, mint a TV2-s Tiltott szerelem és a Barátok Közt után a Tények késő esti adását leszámítva az RTL Klub-é lett az este. Pénteken a stabil CSI: Miami helyszínelők olyan szépen teljesít, hogy nem értem, miért kell levenni a képernyőről a finálé után. Többen nézték, mint a Barátok Közt legnézettebb adását. Szombaton a célközönségnél az RTL Klub élvezett elsőbbséget és vasárnap is többen kapcsoltak és maradtak az RTL Klub-on, mint a TV2-n vagy más csatornán.

forrás: rtlklub.sajtoklub.tv

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása