A gyanú árnyékában - 3 rész után

2012. május 17. - Jasinka Ádám

 Az RTL Klub a német anyacsatorna, az RTL által már Németországban sikerrel sugárzott Betrugsfälle című műsort magyarította. Amatőr szereplőket kerestek és közel 40 ezren jelentkeztek is, ám ezek közül pár száz embert válogattak csak be azok közé, akik konkrétan szerepelni is fognak a május 14-étől három héten keresztül, minden hétköznap sugárzott szériában. A második évad, ha jó nézettséget hoz az első, ősszel fog érkezni.

 A bemutató videók alapján nem tűnt túl ígéretesnek, sőt túlságosan is "amatőrnek" tűnt az egész. De mikor az első adást megnéztem, nyugodtan tapasztaltam magamban azt, hogy ez bizony jó. Nem tűnik fel, hogy amatőr színészek játszák el az eseményeket, sőt hihetőbbé teszik számomra az egészet. És ami fontos, nem szenvedés nézni őket.

 Az első adás egy kórházban elcserélt gyermekről, a második egy cserbenhagyásos gázolásról, a harmadik pedig nagy korkülönbésségű szerelemről és egy balasetről szólt. Nem árulnék el ezekről többet, meg kell nézni, érdemes.

 Az biztos, hogy aki úgy gondolta, ez a Mónika Show egyfajta átalakítása lesz, nem sokat tévedett. Ugyan az a nyelvhasználat, szófordulat-áradat és viselkedés figyelhető meg egy-két alkalommal, melyen szerény személyem nagyon jókat röhög. A második illetve harmadik rész elején annyit nevettem, hogy elgondolkoztam, ez most drámára épülő műsor, vagy milyen műfaj ez?

 Mindenesetre dráma, a történetek igazak, megtörténtek és egyesekből katarzist is válthatnak ki. Ehhez hozzájárul az is, hogy tényleges otthonokban (nem épített díszlet), környezetben zajlanak az események. Tetszetős sorozat. Nálunk itthon az a vélemény, hogy kicsit hasonlít, nagyon kicsit a Katalin bírónőre, de a kettő teljesen más. Ez jobban tetszik.

 A nézettség pedig az első két rész alapján nem rossz, konkrét számokat nem tudok, de az [origo] cikke alapján a 18-49-es csoportban erősen kezdett, igaz a 2. rész kicsit esett, de környezetében a legerősebb.

 Értékelés: Jó, dícsérni nem akarom, mert elhamarkodott lenne. Magyar viszonylatban új ez, saját gyártás terén, és már csak azért is jó, mert végre új saját gyártású sorozattal próbálkoznak, bár nem heti sorozat, közel áll a szappanhoz, ilyen keverék, de ettől egyelőre érdekes. Én nézem, ki gondolta volna? A szokásos pontozásomat szeretném levetkőzni, mivel minden sorozatot majdnem az elmegy/megúszós-hatossal, vagy a konkrét érzés nélküli-hatossal osztályozok. Viszont ha erre sok pontot adok, az nem lenne hiteles, ha keveset az sem, mivel jobb mint egy 4-5-ös, viszont nem 7-8-as.

6/10

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása