Nézettség (19. hét)

Erősödő CsiSz és Jóban Rosszban, gyengülő LÖiM.

2012. május 15. - Jasinka Ádám

 A Csillag Születik az elmúlt 3 hétben kétszer ért el évadminimumot és egyszer megközelítette a sorozatminimumot nézettségileg. 1M 500 ezer néző környékén még az első széria hozott egy-két alkalommal, de utána könnyen kúszott 2M fölé ellentétben a negyedik évaddal. De a 19. hét felemelkedést hozott, ugyanis visszaszereztek durván 200 ezer nézőt és már nem tűnik annyira vészesnek a helyzet.

 A saját gyártású szappanoperákat nézve idén először fordult elő, hogy a Jóban Rosszban nem csak a Fókuszt, de a Barátok Köztöt is legyőzte. Ez mind szerdán történt, s hozzá is járult az egész ahhoz, hogy a 18-49-es célcsoportban e napot az RTL Klub elbukja, ugyanis csak A széf tudott a sávjában nyerni az Aktív ellen, a többi műsor (Híradó, Fókusz, Barátok Közt, Legyen Ön is Milliomos, Házon kívül) a célcsoportban verséget szenvedett, és azt kell mondjam nem is kevéssel. A House 5 százalékponttal több embert érdekelt, mint a Friderikusz vezette LÖiM.

 A helyzte azonban fordított a teljes lakosségban, az idősek jobban kedvelik a LÖiM-et, mint a zsémbes doktort és a Házon kívül is népszerűbb a teljes lakosság körében, mint a Született feleségek. Ez azt eredményezte, hogy a szerda döntetlen lett, hangsúlyozom a teljes lakosságot tekintve.

 A sorozatokat figyelembe véve, a hét legnézettebb szériája a Cobra 11 lett (csak ez hozott 1M fölött), ugyanis 1 140 597-es teljes lakosságú nézőszámával verte A mentalistát, a CSI: Miami helyszínelőket mind házon belül, mind a Top30-at tekintve. A CSI: Miami elég szép kerekítve 900 ezres nézőszámot produkál úgy, hogy a Megasztár megy ellene, és már kétszer le is győzte azt. A Cobra 11 a 18-49-es korcsoportban is a legnézettebb sorozat lett, és annyi érdekességet még, hogy a teljes lakosság körében nem annyira népszerű Dr. Csont 18-49-ben a 9. legnézettebb műsor, riválisa az NCIS pedig csak a 16.

 A Formula 1 teljes lakosságban közel 1M embert érdekelt, ami azért is "furcsa", mivel az RTL Klub-os időszakban a másfél milliós nézettség volt az átlagos, ellenben a 18-49-es korosztályban a 38,6 százalékos közönségarányával magasan a legjobb, verve a Csillag Születik 36,3 pontját. Viszont az átlagosan a F1-en maradó nézők már nem olyan sokan vannak, hiszen csak a 4. lett a célcsoportnál, teljes lakosság körében pedig a 13.

 A múlt héten adtak filmeket is, melyek közül a TV2-s Indiana Jones széria első része kimagasló eredményt hozott. +4-nél 6., 18-49-nél 2. helyen zárt. Ez előrevetíti azt, hogy a követező 3 rész (a TV2 leadja az Indiana Jones filmek mind a négy részét) milyen nézettséget fog hozni. Valamint a TV2-nek lesz itt egy Bajnokok Ligája döntője is. A többi film közöl érdemi nézettséget a Hullámtörők ért el, közel 1M főt.

 Az m1-ről még annyit, hogy három műsorral van benn a Top30-ban, az egyik a már említett Formula 1, a másik a Magyarország, szeretlek! (ami mellesleg a vasárnapi filmek időpontjában van, és a Viasat3-as CSI: Miami 10. évadának idejében, és 800 ezer fölött hoz, ami sikernek könyvelhető el), és az esti Híradó.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása